Barnsidan - Monsters University
Meny

Recension > Monsters University


Monsters University

Publicerad: 2013-12-03
Pixar gör en film där vi återser de kära karaktärerna Sully och Mike från Monsters Inc.

I Pixars fjärde film Monsters Inc från 2001 träffade vi Mike och Sully för första gången. De var då i full färd att skrämma barn för att samla in barnens energigivande skrik. Sully var bästa skrämmare i många månader i rad och Mike var hans coach och den som skötte dörrarna till barnens rum.

I nya Monsters University får vi träffa Mike och Sully när de mötte varandra första gången, nämligen på universitetet Monsters University "MU".

MONSTERS UNIVERSITY

Mike (Wazowski) har ända sedan han var ett litet monster drömt om och jobbat stenhårt och ambitiöst för komma in på MU för att bli skrämmare. Sully (James P Sullivan) kommer från en släkt med många kända skrämmare och har skrämmandet i blodet och är inte fullt så ambitiös med studierna som Mike.

Deras vägar korsas utan att tycke uppstår, men efter en smärre katatstof och hot om att bli utkastade från universitetet slår de sina påsar ihop och deltar i den stora skrämmartävlingen som de måste vinna för att ha kvar sina platser i skrämmarprogrammet.

MONSTERS UNIVERSITY


Mike använder alla sina ledarskapsförmågor och peppningsknep för att få Sully och de övriga i laget att göra det omöjliga.

Monsters University är en film om att kämpa för sin dröm även om oddsen ser dåliga ut. Den handlar också om vänskap, ambition och hur alla i ett lag behövs. I vanlig Pixartradition bjuder filmen på många många skratt och fniss. Det ska dock tilläggas att Monsters University inte levererar humor, värme och nytänk såsom Monsters Inc gjorde.

Monsters University får 7 av 10 skrämmarpoäng från vår tv-soffa.

Just nu (dec 2013) kan du tävla om ett ex av filmen på www.kalasdags.se

Alla bilder ©Disney/Pixar

Filmen kan du köpa bland annat på discshop, cdon eller ginza. Har du inte sett föregångaren Monsters Inc kan du köpa båda monsterrullarna här här och här.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här