Barnsidan - Lilla Stora Syster
Meny

Recension > Lilla Stora Syster

Lilla Stora Syster

Publicerad: 2003-11-13
Händelser och känslor om att få syskon

En skrynklig och ful baby är vad mamma kommer hem med från BB. Och det värsta är att han lägger rabarber på mamma! Storasyster känner sig lite bortglömd. Hon vill ju också vara med och vara liten.

Den här "om_att_få_syskon"-boken har den klassiska handlingen där mamman först har stor mage, åker till sjukhuset, kommer hem med en bebis och sen kommer svartsjukan och såsmåningom vänskap de nya syskonen emellan. Det som skiljer den här boken från de övriga är de underbara bilderna som riktigt sjuder av liv och känslor. Boken är också bra på att sätta ord på svårförklariga känslor med ord som barnet förstår.

Jag och min dotter har läst denna bok om och om igen. En mycket uppskattad sak som vi gjorde var att byta ut "storasyster" och "lillebror" mot storasysters resp lillebrors riktiga namn. Det är en ganska lång bok med många sidor och mycket handling, men jag tror nog att jag vågar rekommendera denna bok från två års ålder. Bilderna är talande och språket bra.

Läs mer om och köp "Lilla Stora Syster"


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet här