Barnsidan - Kims digitala äventyr - Pappa tar kontrollen
Meny

Recension > Kims digitala äventyr - Pappa tar kontrollen

Kims digitala äventyr - Pappa tar kontrollen

Publicerad: 2016-11-22
Har du någonsin blivit så uppslukad av ett spel att det känns som du är inne i det? I den här boken får Kim vara med om just det!

Pappa ropar att maten är klar. Kim tittar upp från TV-spelet och svarar halvt frånvarande att hon kommer snart. När maten står på bordet har Kim fortfarande inte satt sig och något irriterad går pappa till teven för att hämta Kim. Men Kim är borta! Och det ser ut som hon lämnat rummet i en hast för framme ligger handkontrollen och spelet är i gång... men vänta nu... Är det Kim pappa ser där inne i spelet?!

Jo, mycket riktigt har Kim hamnat mitt inne i spelet i teven! Hur ska nu Kim komma tillbaka till sin pappa? Vägen går genom farliga vatten, förbi monster och farliga hajar och det är den mycket ovane pappan som har kontrollen! Hur ska det gå?

Det här är en väldigt orginell bok med en klurig handling som utspelar sig i en mycket oväntad miljö. Den beskriver TV-spelandet mycket bra och pappans fasa när han inser att det är hans klumpiga hanterande av handkontrollen som avgör hur det går för Kim.

Handlingen är spännande och tankeväckande och är fantastifullt illustrerad med pärlplattemönster. Det är författaren Gustaf Jansson som satt ihop pärlplattorna och sedan strykt hårt för att få fram den riktiga pixliga känslan som man kan hitta i äldre (retro) TV-spel. 

Vi tyckte mycket om den här boken dels på grund av att den är orginellt utformad men också för att handlingen är smart, spännande och oväntad.

Som en extra bonus bjuds läsaren på tre mallar för att pärla ihop sin egen Kim eller monsterhaj!

Kolla också in Kims digitala äventyr på webben och läs om den planerade fortsättningen!

Bild av några av pärlplattorna som använts som illustration i boken

Köp boken "Kims digitala äventyr - Pappa tar kontrollen" på Adlibris

Titel: Kims digiala äventyr - Pappa tar kontrollen

Författare: Gustaf Jansson

Tänkt läsarålder: 6 - 9 år

Antal sidor: 40

Extra bonus: 3 mallar till pärlplattor med motiv från från boken!

Köp på adlibrisSkrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosju med siffror i fältet här