Barnsidan - Igenkänning bland rymdraketer och navelludd
Meny

Recension > Igenkänning bland rymdraketer och navelludd

Igenkänning bland rymdraketer och navelludd

Publicerad: 2015-10-15
Julia Niklasson Hydéns bok "Bland rymdraketer och navelludd" är inte en vanlig bok om föräldraskap. Den är full av kaos, skratt, igenkänning och peppning.

Innan man blir förälder har man ofta storstilade ambitiösa planer på hur familjelivet kommer te sig och att ens övriga liv med resor, kompisar och frihet att göra som man vill fortsätter som före bebis. Givetvis blir det inte som man trott och fantiserat. Men efter man läst "Bland rymdraketer och navelludd" vet man att det blir bra ändå, på sätt som ingen kan förstå innan de blir föräldrar.

Johanna Niklasson Hydéns bok “Bland rymdraketer och navelludd - en vardagshjältes betraktelser" innehåller inga pekpinnar eller förnumstiga tips om hur man klarar nattvak, trots och vab. Den är däremot full av roligt beskrivna vardagshändelser och glimtar in en småbarnsfamiljs bubbla av kaos och sporadiska lyckorus.

När man har småbarnsåren i backspegeln är boken ett härligt sätt att ta sig tillbaka till den där tiden när barnen var små. Man minns de där åren, för de formade en som människa. Samtidigt minns man dem inte så jättedetaljerat eftersom kropp och psyke var lite nedsatt av vinterkräk, sömnbrist och brist på rutiner och vana.

När man är mitt uppe i bebisdimma, tvåbarnschock eller vabbträsk är det skönt att läsa den här boken och veta att man inte är ensam om att inte få ihop det. Att höra “Allt ordnar sig“ är skönt när det kommer från en som vet och förstår hur man har det. Det känns som Johanna Niklasson Hydén vet det – och igenkänning är den här bokens bästa sida.

Boken är lättläst med sina korta kapitel och språk utan krusiduller. Tack vare de många underfundiga formuleringarna och vardagssituationer att känna igen sig i så blir det här både en rolig och stöttande bok för den nyblivna mamman eller pappan.

Kolla också in Johannas blogg "vardagsmos"

Läs mer och köp boken på Adlibris


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook