Barnsidan - God natt min katt
Meny

Recension > God natt min katt

God natt min katt

Publicerad: 2012-03-28
Linda Skugge bilderboksdebuterar och Kristina Digman illustrerar.

I min familj konsumerar vi böcker på löpande band. Böcker står alltid på önskelistorna och vi lånar hem mängder med böcker från biblioteket. Under åren som förälder har jag återupptäckt min barndoms favoriter men också upptäckt många nya. Min absoluta favorit bland barnboksillustratörerna är Kristina Digman som bland annat illustrerat Åsa Linds Sandvargen och flera av Sanna Töringes böcker (Följa Felix, Jag vill, jag vill, jag vill mfl) och själv både författat och illustrerat Floras kulle.

Så ni kan ju förstå att förväntningarna var höga på boken God natt min katt som Linda Skugge författat och Kristina Digman illustrerat!

God natt min katt handlar om flickkatten Sebbe som blir en flickas allra bästa vän. De lär sig om livet tillsammans och tröstar varandra när det är jobbigt. De upplever stora och små mirakel och gör allt som bästa vänner gör. Men en dag blir Sebbe sjuk och dör.

Boken innehåller också lite fakta om katter och livet med katt, visste du tex att en kull kattungar kan ha olika pappor?

God natt min katt är en ljuvligt mollstämd bok om vänskap och blyghet, om tröst och sorg. Händelserna hänger kvar länge och ger upphov till många fina pratstunder om livet stora och små frågor. Kristina Digmans illustrationer är precis så vackra som jag förväntat mig och passar utmärkt med Skugges berättelse och ton.

God natt min katt är Linda Skugges debut som bilderboksförfattare. Boken är 32 sidor och passar barn mellan 3 och 6 år. Den finns att köpa här och här.

Under mars och en bit in i april 2012 kan du vinna ett ex på kalasdags.se.


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook