Barnsidan - Fascinerande fakta om havets djur
Meny

Recension > Fascinerande fakta om havets djur

Fascinerande fakta om havets djur

Publicerad: 2017-08-01
"Den otroliga boken om havets djur" beskriver en mängd olika varelser med hjälp av fantastiska illustrationer, faktarutor och intressant information.

Det här en härlig faktabok om över 35 djur som lever i havet. Allt från den lilla clownfisken till den jättestora blåvalen och sen vidare till pingviner, narvalar, brännmaneter, mantor, jättemusslor och många många andra förunderliga havsvarelser.

Varje djur presenteras stort uppslaget (inklusive namnet på latin) med en fantastisk och detaljerad illustration tillsammans med en faktaruta och annan intressant information.

Många barn i lågstadieålder älskar att samla på sig fakta och den här boken är full av fakta om de olika djurens storlek, livslängd, levnadsmiljö, föda mm men också information som är fascinerande och rolig emellanåt. Visste du t.ex att narvalens spjut egentligen är en tand och att sjömän förr i tiden sålde spjuten och sa att de var enhörningshorn? Eller att det enda djur tillbringar vintern på antarktis är kejsarpingvinen?

Det finns en hel del såna här böcker med fakta om djur, det som gör den här boken speciell är dels det stora formatet men också de otroliga illustrationerna som är både vackra och detaljrika på ett sätt som fascinerar och väcker lusten att ta reda på mer.

Läs mer och köp "Den otroliga boken om havets djur"

Titel: Den otroliga boken om havets djur
Författare: Tom Jackson
Illustrationer: Val Walerczuk
Antal sidor: 80
Tänkt läsarålder: 6-9 år


Köp på adlibris.se

Böcker i samma serie

Den otroliga boken om djur

Den otroliga boken om dinosaurierSkrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
conhumdrum (2017-10-11 13:00)
Hej! Var hittade du boken i det stora formatet? Har letat överallt men de jag hittar är i litet format om jag förstår det rätt. På Adlibris står inte måtten men däremot vikten och den motsvarar vikten av boken på andra ställen där den anges ha ungefärligt A5-mått.