Barnsidan - Fabians fest - en hyllning till barns fantasi, lekfullhet och kreativitet
Meny

Recension > Fabians fest - en hyllning till barns fantasi, lekfullhet och kreativitet

Fabians fest - en hyllning till barns fantasi, lekfullhet och kreativitet

Publicerad: 2016-04-07
En färgsprakande bok full av fantasi och vackra detaljrika bilder. Marit Törnqvists nya, livsbejakande bilderbok handlar om krocken mellan barnets fantasivärld och den vuxnes fyrkantiga, rationella.

Boken handlar om en liten pojke och hans mamma som ska på gå gatufest i staden. Men först måste mamma hitta festhatten och ballongen. Hon letar och letar, medan Fabian fantiserar högt om allt fantastiskt som ska hända. Med allt vildare spekulationer försöker han dra sin letande mamma in i den magiska världen, men hon lyssnar bara med ett halvt öra... Till slut hittas både hatt och ballong och de kan bege sig ut i staden där allt Fabian fantiserat om blir verklighet! Till exempel växer klubbor på träd, saft rinner i kanalerna och på torget serveras en tårta lika stor som torget!

Det här är en helt underbar bok om kraften i barns fantasi och hur den krockar med vuxnas måsten och praktikaliteter. Marit Törnqvists illustrationer är helt otroliga - vackra och så detaljrika att man kan titta och titta om och om igen. Flera av uppslagen går dessutom att vika ut för att få mer att läsa och titta på.

Den här boken är lättläst och underhållande, samtidigt som den är tänkvärd för oss vuxna och spännande och rolig för barnen. De färgsprakande härliga bilderna blir pricken över i:et i den här boken som är en perfekt bok att ge som dopgåva eller som födelsedagspresent.

Läs mer och köp 'Fabians fest' på adlibris.se


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet här