Barnsidan - En tiger i trädgården
Meny

Recension > En tiger i trädgården

En tiger i trädgården

Publicerad: 2017-03-16
I den fina boken med otroligt vackra illustrationer möter verkligheten fantasin på ett tankeväckande sätt.

Nora befinner sig hemma hos mormor och har tråkigt. Mormor föreslår ett besök i trädgården där hon påstår sig ha sett en tiger ute i trädgården förut under dagen. Nora tycker mormor är larvig och säger "Jag är för gammal för löjliga lekar", men mormor står på sig och berättar om trollsländor stora som fåglar, växter som vill äta upp en och om en sur isbjörn.

Nåväl, Nora och hennes leksaksgiraff Jeff går ut i trådgården och rätt var det är så svischar en trollslända förbi och en fantastisk resa börjar. Nora vägrar till en början tro att det är sant, men vartefter Nora och Jeff utforskar trädgården kommer de förstå att mormor hade rätt!

"En tiger i trädgården" är en vacker bok, med underbara illustrationer fulla av detaljer och färg. Handlingen är spännande, lite smårolig emellanåt och rymmer även en del filosofiska funderingar om vad skillnaden mellan fantasi och verklighet är.

Framförallt påminner den om att man aldrig blir för gammal för att leka och att en livlig fantasi förgyller även de mest vardagliga stunder.

Läs mer och köp "En tiger i trädgården" på adlibris

Titel: En tiger i trädgården

Författare: Lizzy Stewart

Tänkt läsarålder: 3-6år

Antal sidor: 34

Lizzy Stewart är illustratör och formgivare och bor i London. Kolla fler bilder och verk här, följ Lizzy (@lizzy_stewart) på Instagram.Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet här