Barnsidan - Dröm stort om vår stora värld
Meny

Recension > Dröm stort om vår stora värld

Dröm stort om vår stora värld

Publicerad: 2015-03-08
Vår jord är stor, otroligt omväxlande och fascinerande. I "Atlas för äventyrare" presenteras ett smörgåsbord av platser och upplevelser jorden runt.

Man har tydligen hittat en gen som kallas för "wanderlust"-genen (slarvigt översatt "lusten av resa"-genen). Det är den gen som, enligt forskarna, fått våra urfäder och urmödrar att rastlöst vandra och söka sig till nya platser. Jag är säker på att den genen är ganska stark hos mig så böcker som "Atlas för äventyrare" passar mig och min ständiga res- och upptäckarlusta perfekt. Även mina barn är omättligt intresserade av nördiga fakta om vår planet samt djur och natur på den. Boken Atlas för äventyrare togs med andra ord emot med öppna armar och har luslästs från pärm till pärm.

Atlas för äventyrare är en stor bok, den mäter 37 x 27 cm och innehåller nästan hundra sidor med kartor, färgglada illustrationer, fascinerande fakta och beskriver kittlande upplevelser och äventyr på alla kontinenter.

Den här boken är mycket mer än en atlas, den är också en guidebok till äventyr och unika upplevelser. Varje kontinent beskrivs i boken med en karta och ett par intressanta platser att se och företeelser att ta sig för. Till exempel kan man läsa om norrsken i Finland, följa med på ballongfestival i Kanada eller varför inte lära sig mer om Louvren och pyramiderna i Giza? Här kan du se hur körsbärsblomningen i Sydkorea presenteras:

Bilderna är vackra, färgglada och detaljrika vilket ger massor att titta på och prata om.

Det finns något för stora och små äventyrare i varje läsning av boken.

Boken rekommenderas från 9 år, men passar även något yngre barn och deras vuxna med äventyrlusta.

Fredrika 7 år ger "Atlas för äventyrare" 5 av 5 guldstjärnor.

Läs mer och köp på adlibris.se

Titel: Atlas för äventyrare
Författare: Lucy Letherland
Översättning: Sara Jonasson

Rekommenderad ålder: 9-12 år

ISBN: 987-91-87503-70-2


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här