Barnsidan - Dramatik och romantik i rymdäventyr
Meny

Recension > Dramatik och romantik i rymdäventyr


Dramatik och romantik i rymdäventyr

Publicerad: 2008-08-28
Wall-E är ett fantastiskt rymdäventyr från Pixar och Disney.

Wall-E är en framtidsfilm med aktuella undertoner. Ett rymdäventyr och en romantisk saga i ett.

Handlingen är ganska enkel. Människorna har lämnat den miljöförstörda jorden i den gigantiska rymdfärjan Axiom och skapat robotar att städa upp bland alla sopor.

Efter sjuhundra år har människorna fortfarande inte återvänt och av robotarna på jorden är soppackarroboten Wall-E ensam kvar. Alla åren i ensamhet har fått honom att utveckla en egen personlighet med känslor.

Wall-E känner sig ensam, men en dag kommer den smäckra och välpolerade sökarroboten Eva som omedelbart fångar hans uppmärksamhet och tänder en låga inom honom. Av en slump ser Eva att Wall-E hittat det som ska bli jordens och människornas räddning.

Hon blir omedelbart hämtad av en gigantisk rymdraket som för henne tillbaka till människorna. Wall-E tänker inte låta henne bara försvinna sådär så han liftar så klart med och livet kommer förändras både för människor och robotar.

Som vanligt när Pixar är i farten är det bländande snyggt och välgjort. Det är många vackra minnesbilder jag tar med mig hem efter en och en halv timme i biosalongen, bilder som lämpar sig ypperligt för den stora bioduken.

Precis som i Hitta Nemo har man slagit an en finstämd kärleksfull ton som jag gillar och har saknat i flera av Pixars senare filmer. Här lyckas man även blanda den finstämda. romantiska med fartfylld action och underfundiga skämt. Jag kan inte låta bli att imponeras av tekniken, de vackra bilderna och hur äkta allt känns och ser ut. Vad mer kan man begära?

Wall-E har Sverigepremiär den 5 september 2008.

Filmen är 1 timme och 37 minuter lång och barntillåten.

Den kan ses både på orginalspråket engelska och på svenska.Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här