Barnsidan - Det finurliga fåret lurar fjädrarna av sin omgivning
Meny

Recension > Det finurliga fåret lurar fjädrarna av sin omgivning

Det finurliga fåret lurar fjädrarna av sin omgivning

Publicerad: 2014-11-25
Lilla Bä är en ny figur på barnbokshimlen. Och inte vilken figur som helst, utan en riktigt finurlig typ.

Böckerna om Lilla Bä gavs ut på Nya Zeeland för första gången 2010 och har sedan dess vunnit flera priser och översatts till flera språk. Nu är det Sveriges tur att få stifta bekantskap med det luriga lilla fåret.

Lilla Bä - det finurliga fåret

Lilla Bä har tråkigt och när Knasiga Kalkonis kommer förbi bestämmer sig Bä för att skoja lite med sin fjäderprydde (och lättlurade) vän.

Boken är snyggt formgiven, bilderna är fina och dialogen är rolig och har ett bra driv som gör att man inte kan låta bli att dra på smilbanden.

Jag älskar saft

I uppföljaren "Jag älskar saft" möter vi återigen Lilla Bä och Knasiga Kalkonis. Kalkonis vill hämnas Lilla Bäs bus med smartpillrena i boken "Lilla Bä - Det finurliga fåret", men frågan är om Kalkonis lyckas överlista Bä?

Ja, det förekommer kiss och bajs och en del skoj om det. Är man väldigt känslig mot den typen av humor ska man inte läsa de här böckerna, men barn (i alla åldrar) tycker ofta kiss och bajs är väldigt roligt. I kombination med de roliga bilderna, Lilla Bäs smarthet och lite kiss- och bajshumor så har författarna Mark och Rowan Sommerset fått till två riktiga fullträffar.

Böckerna riktar sig främst till åldersgruppen 3-6år, men även äldre barn kan roas av humorn och illustrationerna. Den drivna diaologen gör det tacksamt att läsa böckerna om och om igen.

Två skitbra böcker helt enkelt.

Köp ""Lilla Bä - Det finurliga fåret" på adlibris.se

Köp "Jag älskar saft" på adlibris.se


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här