Barnsidan - Denna bok tillhör Aye Aye
Meny

Recension > Denna bok tillhör Aye Aye

Denna bok tillhör Aye Aye

Publicerad: 2017-04-27
En rolig och varm berättelse om modet att alltid vara sig själv. Bokens illustrationer är färgglada, fina och passar berättelsen perfekt!

Aye Aye är det lilla fingerdjuret som älskar bilderböcker så mycket att hans egen största dröm är att få vara med i en. Men kan ett oansenligt litet fingerdjur som Aye Aye platsa i en bilderbok? Enligt de busiga kaninerna i klassen är han inte tillräckligt gullig och fluffig för det - och ingen har väl nånsin sett en aye aye i en bilderbok?

En dag utlyser fröken Rådjur en tävling för att hitta det mest hjälpsamma djuret och utlovar ett mycket speciellt pris till vinnaren. Aye Aye undrar om det kan vara så att hans dröm nu är på väg att gå i uppfyllelse!

Aye Aye hjälper gärna de andra djuren med alla möjliga saker, men inser snart att något är konstigt för tävlingsreglerna ändras hela tiden. De fluffiga tvillingarna Kanin vill också gärna vinna tävlingen och verkar göra nästan vad som helst för att visa sig hjälpsamma, påhittiga och sportiga. Kan de vara de som fifflar med reglerna?

Den här boken är en jättefin påminnelse om att det alltid är bäst att vara sig själv och inte förställa sig eller göra sig till för nån annans skull. Illustrationerna är fina, färgglada och passar berättelsen mycket bra. Boken innehåller också lite bonusmaterial i form av djurfakta om djuret aye aye som är en slags lemur som lever på Madagaskar.

Läs mer och köp "Denna bok tillhör Aye Aye" på Adlibris

Titel: Denna bok tillhör Aye Aye

Författare: Richard Byrne

Tänkt läsarålder: 3-6 år

Antal sidor: 26

Läs mer och köpSkrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här