Barnsidan - Böcker som inte ger några svar
Meny

Recension > Böcker som inte ger några svar

Böcker som inte ger några svar

Publicerad: 2014-05-11
I kontrast till sagor med sensmoral, upplysande pedagogiska böcker om livet finns andra böcker som inte ger några svar alls.

Genom att ställa frågor och vara nyfikna lär sig barn om världen och livet. I kontrast till sagor med sensmoral, upplysande pedagogiska böcker om livet finns andra böcker som inte ger några svar alls.

Två av dessa är "Lilla tvärtomboken av" pappa och son Whilde och boken "Tänk om alla" av Peter Toggeth Karlsson. Här får barnen hjälp att ställa frågor som ofta är så tänkeväckande att varje uppslag ger tankebränsle för flera kvällars diskussion.

Tänk om alla

Det här är en rolig, knasig, snäll och filosofisk bok om allt från tuggummi på gatan till kiss i poolen till hur man får fred på jorden. Jag gillar den här boken och den lockar både till skratt och filosofiska funderingar för stora och små. Tyvärr känns den lite amatörmässig på något vis. Illustrationerna lite för simpla och den handskrivna texten gör att det inte känns som en "riktig" bok. Det är synd, för bildidéerna och texterna i sig är bra.

Författaren Peter Toggeth Karlsson är filosofistudent och 'Tänk om alla' är hans barnboksbebut.

Lilla tvärtomboken

Även i den här boken ställs frågor och saker och ting vänds upp och ner. Tänk om hundar bajsade på toaletter och vi människor bajsade i buskarna? Eller tänk om visarna på klockan gick åt andra hållet, vad skulle hända med tiden då? Den här bokens illustrationer är gjorda av Elina Johansson Metso och är härliga, färgsprakande och detaljrika. Blandat med de roliga och tankeväckande texter blir det här en bok att vilja återkomma till.

Författarna är pappa Stefan och sonen Midas Whilde. Stefan Whilde är skribent, föreläsare och författare till mer än 20 barnböcker. Midas som är nio år går i tredje klass och har blått bälte i Kund Fu.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet här