Barnsidan - Big Hero 6- en recension
Meny

Recension > Big Hero 6- en recension

Big Hero 6- en recension

Publicerad: 2015-06-18
Filmen är fin berättelse om oväntad vänskap, förlust och hjältemod!

I framtida San Fransokyo så lever Hiro tillsammans med sin bror Tadashi och sin moster Cate. Hiro är ett underbarn som spenderar sin tid att ta del i illegala robotfajter eftersom han redan har gått ut skolan.

Storebror Tadashi går på universitet och där har han programmerat och byggt sjuksköterskeroboten BayMax. Efter att besökt Tadashis skola så vill fascinerade Hiro också börja där. Till skolans vetenskapsmässa så uppfinner han sina microbots; ett system av mikrorobotar som kopplas tillsammans med hjälp med tankekraft. Men på vetenskapsmässan så händer en olycka då Tadashi försvinner och nu är det dags för BayMax och Hiro att hitta skurken bakom olyckan.

Tillsammans med Tadashis vänner så formar de en superhjältegrupp - Big Hero 6! 

Superhjältar

Så här tycker Fredrika, 7 år om filmen: 

“Jag tycker att filmen är bra, rolig och spännande. Min favoritkaraktär är BayMax för att han är rolig, gullig och jättebra på att göra fistbumps. Jag tror att filmen passar för nästan alla åldrar för att min storasyster som är nästan 15 tycker att den är bra. Det finns ingenting som jag skulle ändra på och jag älskar den. Den får 5 av 5 stjärnor”

Filmen är fin berättelse om oväntad vänskap, förlust och hjältemod!

 BayMax och Hiro

Filmen släpptes i vintras och de svenska rösterna ges bland annat av Benjamin Wahlgren (Hiro), Morgan Alling (BayMax) och Nour El-Refai (Honey Lemon). Filmen rekommenderas från 7 år och filmen vann även en Oscar för Bäst Animerade Film vid den senaste galan.

Trailer (på engelska)


Bilder © 2015 Disney

Du kan köpa Big Hero 6 på cdon , ginza och discshop . Eller varför inte hyra/ladda ner den på t.ex. hemmakväll eller itunes


Skrivet av: Filippa AlthoffLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här