Barnsidan - Barn - De första fem åren
Meny

Recension > Barn - De första fem åren

Barn - De första fem åren

Publicerad: 2012-01-04
En tegelsten, både bokstavligt och bildligt. En uppslagsbok mer än en läsebok.

I den nya versionen av Penelope Leach klassiska barnbok följer hon barnet under de första fem åren och ger sakkunniga och praktiska råd för de olika faserna i utvecklingen. Penelope Leach är barnpsykolog och en stor auktoritet inom sitt område. Hennes böcker finns utgivna i många länder och hon är känd som barnets talesman framför andra.

Boken är indelad i tre stora delar; spädbarnet, småbarnet och förskolebarnet och följer alltså barnet från det att barnet är nyfött till femårsåldern. Varje avsnitt av återkommande teman, för t.ex daglig skötsel, mat, sömn och barnets betraktelser av omvärlden.

Penelope Leach berättar mycket träffsäkert och intressant om hur barnets värld kan te sig, och hur man som förälder kan hjälpa sitt barn utvecklas och komma förbi jobbiga "faser" så smärtfritt som möjligt. Några av de råd om skötsel, mat och så känns ibland lite väl överförmyndande, men det är ju bara att bläddra förbi dessa sidor.

Läs mer om och köp "Barn - de första fem åren"

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här