Barnsidan - Aktuell och hoppfull bok som angår oss alla
Meny

Recension > Aktuell och hoppfull bok som angår oss alla

Aktuell och hoppfull bok som angår oss alla

Publicerad: 2016-02-20
"Flykten" är en bok för yngre barn där vi följa en familj på flykt undan kriget. Detta är en viktig och aktuell bok som kan öppna för många samtal med barnen om det som händer i vår omvärld och mitt ibland oss i Sverige.

Flykten handlar om ett barn som tillsammans med sin familj måste fly krigets bomber. Det enda de får med sig i brådrasket är nallen Habibi som får följa med dem på den farofyllda flykten mot det okända. 

Det här är en tankeväckande bok som just nu är aktuell på grund av den flyktingkris som pågår i Europa, men som med de allvarsamma illustrationerna och det raka och ärliga berättandet blir tidlös.

Illustrationerna är gjorda av Johanna Sandberg, texterna är författade av Torsten Larsson

Det är lätt att föreställa sig hur skrämmande krig och våldsamheteter är och varför människor väljer att lämna allt och fly för att hitta en fristad.

2015 kom över 160.000 människor och sökte vårt land som en fristad undan krig, våld, förföljelse och fattigdom och även under 2016 kommer Sverige fortsätta ta emot många människor. Detta påverkar självklart de barn som är födda och uppvuxna här, t.ex när det kommer nya barn till klassen eller förskolegruppen och de hör vuxna prata om det hemmavid, på TV och ute i samhället.

Barn behöver få veta och förstå mer och få chans att ställa frågor när de ställs inför nya situationer. Den här boken är ett lyckat försök att förklara för barn varför människor riskerar livet för att fly hit till Sverige, men är också ett jättebra sätt att inleda samtal mellan barn och vuxna om flyktingkrisen och vad vi kan göra för att hjälpa.

Läs mer och köp 'Flykten' på Adlibris


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook