Barnsidan - Pyssel, knåp, fyll i, öva hemma-böcker
Meny

Barnsidans boktips > Pyssel, knåp, fyll i, öva hemma-böcker

Pyssel, knåp, fyll i, öva hemma-böcker

Öva på siffror, bokstäver, räkna, läsa, skriva. Fyll-i-böcker, målarböcker, pyssel och knåp-böcker och kort.


Hos doktorn - pysselbok med klistermärken

Klä på nallarna - Rolig och söt pysselbok med många klistermärken.

Vad händer när en av nallarna bryter armen och måste läggas in på sjukhus? Hjälp nallarna att pyssla om sin vän och förbereda ett välkommen hem-kalas med bokens många färgglada klistermärken.


Lotta Kühlhorn: Måla julen

En målarbok för de yngsta julfirarna. Tomte, paket, julgran och mycket mer som hör julen till.
Lotta Kühlhorn är en av våra största julfirare! Hon vet allt om hur man firar jul! Här låter hon de yngsta få ta del av hennes julstämning. Nu kan hela familjen frossa i jul!


Skolstart! Pyssel för dig som ska börja skolan

Roligt och lärorikt pyssel för dig som ska börja skolan!

En fullspäckad aktivitetsbok med allt som hör skolstart till. Lär dig räkna, läsa, skriva och tyda klockan med färgsprakande och lekfulla pyssel.
Kryssa i checklistan för vad du behöver inför skolstart och sätt igång och pyssla med bokstäver och siffror.

Illustrationer av Ingela P Arrhenius


Lär dig klockan lekande lätt - lyft på flikarna

Lär dig klockan - lekande lätt är en interaktiv introduktion till att lära sig läsa klockan. Boken förklarar pedagogiskt och tydligt hur man läser av timmar och minuter på analoga och digitala klockor, vad som är skillnaden mellan 04.00 och 16.00 och mycket mer.
Boken innehåller över 125 flikar att lyfta och massor av information att upptäcka - och dessutom ett uppslag där man kan göra en egen klocka med rörliga visare!


Hitta olikheterna: Djur - Vad ska bort?

Hitta olikheterna uppmuntrar barn att använda sitt logiska tänkande och känna igen mönster för att kunna hitta den knasiga zebran, det udda elefantörat och mycket mer.
Varje uppslag har flera olikheter att leta efter, och en blandning av roliga fakta och frågor att besvara gör boken både lärorik och interaktiv.

I samma serie på Känguru finns även Hitta olikheterna - Snabba fordon.


Hitta olikheterna: Snabba fordon - Vad ska bort?

Hitta olikheterna uppmuntrar barn att använda sitt logiska tänkande och känna igen mönster för att kunna hitta de knasiga bildäcken, de udda flygplansvingarna och mycket mer.

Varje uppslag har flera olikheter att leta efter, och en blandning av roliga fakta och frågor att besvara gör boken både lärorik och interaktiv.

I samma serie finns även Hitta olikheterna - Djur.


I djungeln : pysselbok med klistermärken

Lär dig om djuren som bor i en djungel och vilka delar av världen det finns djungel i!

I djungeln är en fin och färggrann pysselbok där barnen kan utforska världens djungler och upptäcka några av de fantastiska djur och växter som lever där.

Fler än 170 klistermärken ger liv åt bilderna.


Atlas för äventyrare - målarbok

En målarbok med klistermärken, pyssel och en världskarta att hänga på väggen!

För dig som längtar efter äventyr kommer här en målarbok fylld med pyssel och fakta som hjälper dig att upptäcka världen!
Uppföljaren till Atlas för äventyrare låter dig använda din fantasi och kreativitet - måla, pyssla och bekanta dig med spännande saker från olika världsdelar och kulturer.
Föredrar du en japansk kimono, en fransk basker eller kanske en bastkjol? Skulle du helst bo i ett fyrtorn, på ett undervattenshotell eller i en trädkoja i Amazonas? Och vill du ta dig dit med hundsläde, dubbeldäckare, segelbåt eller tuk tuk?
Boken innehåller en världskarta som du kan fylla i och hänga på väggen, klistermärken att dekorera kartan med, och bilder med massvis med detaljer och föremål för dig att leta reda på och färglägga.


Dags för matte! : addition och subtraktion

Med färgglada teckningar, skojiga räkneövningar, klistermärken och spel blir det mycket lättare och roligare att lära sig addition och subtraktion!
Hur många fler bin behövs för att det ska bli 10 totalt, eller hur många fladdermöss är kvar i grottan när 4 flyger iväg? Använd olika klistermärken när du gör övningarna och för varje avklarad uppgift finns också ett klistermärke med en guldstjärna.
Addition och subtraktion innehåller även tips till föräldrar och facit längst bak.

I Addition och subtraktion tränar barnen:

* talpar - tal som bildar 5, 6, 7, 8, 9 och 10

* att räkna framåt och bakåt med hjälp av tallinjer

* att addera små tal till stora

* att subtrahera små tal från stora


Måla som en mästare

För konstnärer i alla åldrar

En liknande målarbok har du inte sett förut. Boken är sprängfylld med uppslag och idéer inspirerade av konstens stora mästare för att få igång ditt eget kreativa skapande. Rita klart Mona Lisas leende. Färglägg Van Goghs solrosor. Lär dig det idiotsäkra sättet att rita en cykel eller ett ansikte.

Konst är kul. Ge boken till dina barn. Måla med ungarna på dagen och fortsätt själv på kvällen när de har gått och lagt sig. Våga måla. Släpp lös din fantasi. Det här är en bok för konstnärer i alla åldrar!

Ur innehållet

- Måla med fingeravtryck

- Rita en teckning med en linje

- Färglägg Andy Warhols konservburkar

- Lura ditt öga teckna upp och ner

- Experimentera med färghjulet

- Så blir ditt handavtryck en elefant

- Rita en fågel i sex steg

- Måla som Magritte eller Jackson Pollock


Dags för matte! : klockan, former och årstiderna

Med färgglada teckningar, skojiga övningar, klistermärken och spel blir det mycket lättare och roligare att lära sig klockan, olika former och årstider!
Hur ska den stora och lilla visaren stå när klockan är kvart i tolv, i vilken ordning kommer månaderna, hur lång är du och vad är en rektangel? Använd olika klistermärken när du gör övningarna och för varje avklarad uppgift finns också ett klistermärke med en guldstjärna.
Klockan, former och årstiderna innehåller även tips till föräldrar och facit längst bak.

I Klockan, former och årstiderna tränar barnen:

* klockan

* två- och tredimensionella former

* att mäta längd, höjd, vikt och vätskor

* att komma ihåg dagarna, månaderna och årstiderna


Dags för matte! : multiplikation och division

Med färgglada teckningar, skojiga övningar, klistermärken och spel blir det mycket lättare och roligare att lära sig multiplikation och division!
Hur många är hälften av 10 får, eller hur många armar har 3 stycken sjöstjärnor? Använd olika klistermärken när du gör övningarna och för varje avklarad uppgift finns också ett klistermärke med en guldstjärna.
Multiplikation och division innehåller även tips till föräldrar och facit längst bak.

I Multiplikation och division tränar barnen:

* dubblering och halvering

* att räkna med 2:or, 5:or och 10:or som grund för multiplikation och division

* att dividera med hälften och en fjärdedel


Upptäck och rita mönster

Det här är boken för alla som gillar mönster. Låt dig inspireras till att upptäcka, lära dig om och framförallt rita alla möjliga tänkbara och otänkbara mönster.
Prova till exempel att skapa abstrakta mönster med dina tår, designa en mystisk mandala eller låta dig luras av optiska illusioner.
Med den här ritboken kommer du kunna utforska vad det är som gör ett mönster till ett mönster, prova att rita ett regelbundet mönster med slutna ögon, skapa ilskna mönster och lugna mönster, och mycket, mycket mer.
Bokens illustrationer är påhittiga och detaljrika och bjuder på många olika sorters pyssel och idéer. Med stor färgrikhet och variation kommer den här boken garanterat bli en källa till skaparglädje och kreativitet.


Rita!: Målarbok för kreativa

Om din hjärna går på högvarv och du har svårt att släppa vardagsstressen kan det här vara boken du behöver för att komma till ro.
Med Rita! Målarbok för kreativa får du färglägga och klottra samtidigt som du låter dina tankar sakta in. Fokus och kreativitet har stressreducerande effekter som alla kan dra nytta av. Låt pennan löpa i lediga krumelurer eller färglägg de komplexa detaljerna i bokens olika illustrationer, och upplev lugnet som kommer av att fokusera på en enkel uppgift.


Dags för matte: Multiplikationstabellerna

Med färgglada teckningar, skojiga räkneövningar, klistermärken och spel blir det mycket lättare och roligare att lära sig multiplikationstabellerna!
Hur många hönor behövs för att det ska bli 8 ben, eller hur många femkronor går det på 20 kronor? Använd olika klistermärken när du gör övningarna och för varje avklarad uppgift finns också ett klistermärke med en guldstjärna.
Multiplikationstabellerna innehåller även tips till föräldrar och facit längst bak.


I Multiplikationstabellerna tränar barnen:
* 2:ans, 3:ans, 4:ans, 5:ans, 6:ans, 7:ans, 8:ans, 9:ans och 10:ans multiplikationstabeller
* att räkna i steg med mer än 1
* sambanden mellan de olika tabellerna


Stora boken med roligt klotter och andra ritövningar

Här är det fritt fram att klottra på, så mycket man vill !

En rolig och annorlunda ritbok för äldre barn (och vuxna).

128 sidor att klottra, färglägga och rita vidare på. Mkt svår att lägga ifrån sig! :)

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook