10 000 barn undersökta Barn som lägger sig senare än nio på kvällen och på oregelbundna tider kan få beteendeproblem som bland annat hyperaktivitet och emotionella problem enligt omfattande brittisk studie.
Vetenskap - Nyheter SVT.seBarn som föds extremt tidigt, mellan 22:a och 24:e graviditetsveckan, har nästan dubbelt så stor chans att överleva om de vårdats i Uppsala eller Umeå, som i övriga Sverige.
Ekot - Sveriges RadioBehandling mot barnfetma i sen så kallade Södertäljemodellen är en av de bästa i världen. 50 procent av barnen blir av med sin fetma.
SVT.se - ABCDet saknades 30 kronor på busskortet. Då tvingades nitton förskolebarn och tre vuxna av en stadsbuss i Malmö. De fick sedan gå knappt fyra kilometer tillbaka till förskolan.
Malmöhus - Sveriges RadioRapporten Allergi i skola och förskola från Socialstyrelsen visar på stora brister i skolmiljön.
Dagens SamhälleBlivande mammor i Skärholmen som bär på några kilon för mycket erbjuds nu gratis hjälp av hälsovägledare. Genom att få kvinnorna att motionera vill landstinget minska antalet överviktiga barn.
Mitti.seMamma anmäler vården Den för tidigt födde pojken matades med sondsprutor som tappats i golvet. Det uppger pojkens mamma och har anmält Blekingesjukhuset till IVO.
SVT BlekingenyttFlera barnavårdscentraler får kritik av Datainspektionen sedan de registrerat barn som "utomnordiska".
Dagens MedicinNär Ammi och Cissi träffades visste de direkt att de ville ha barn med varandra. Allt de behövde var sperma. Efter år av försök föddes efterlängtade Sixten.
"Donatorn är blond, vi vet inte mer"
I år fortsätter Volkswagen sitt stöd till den ideella organisationen BRIS. Kattis Ahlström, generalsekreterare på BRIS, är stolt över samarbetet och vill att det ska utvecklas ytterligare.
BrisBetydligt färre barn dör i Sverige i dag jämfört med för 15 år sedan. Anledningen är bättre sjukvård, ökad medvetenhet bland föräldrar och högre säkerhet i våra bilar.
DN.seBarnläkare larmar om att skolelever blir sjuka på grund av snuskiga och ostädade skoltoaletter. Toaletterna är helt enkelt så motbjudande att eleverna håller sig och inte går på toaletten på hela skoldagen, vilket kan leda till både mag- och kissblåsebesvär. "Det här är tyvärr väldigt vanligt", säger barnläkaren Cecilia Chrapkowska på Astrid Lindgrens barnsjukhus till TV4 Nyheterna.
DN.seFrån och med i dag kan vi hitta en ny symbol ute i samhället. Det är rikskampanjen "Du kan amma här" som dragit igång och märker upp amningsvänliga miljöer, allt för att främja amningskulturen i Sverige.
SVT GävledalaNär organisationen Amningshjälpen i Östersund vill sätta upp skyltar att det är okej att amma blir det stopp på vissa platser.
P4 Jämtland - Sveriges RadioHälften av de biomedicinska analytiker som arbetar med ultraljudsundersökningar har besvär från nacke och axlar, visar en ny rapport.
VårdförbundetI hälften av alla fall beror fertilitetsproblemen på mannen, men det är oftast kvinnan som gör förändringar i livsföringen.
Tv4.seDe två barn som omkom i mordbranden utanför Dalarö bodde och gick i förskola i Tyresö. I förra veckan kallades psykologer och personal från Tyresö församling in för att stötta. En viktig fråga är hur man pratar med små barn om en ofattbar händelse som den här.
Mitti.seNu vidtar skolan åtgärder. Föräldrarna är upprörda efter att ett barn hittade en kanyl som den stack sig på i S:t Görans förskoleområde förra veckan. Många ställer frågan hur det kunde hända. Nu ska skolan vidta åtgärder för att motverka att en liknande situation uppstår igen.
SVT.se - ABCNy forskning från Karolinska sjukhuset i Solna visar att många nyblivna pappor blir deppiga, precis som många mammor.
Lokala Nyheter StockholmI Sverige upptäcks intolerans mot gluten hos allt fler äldre barn och vuxna, enligt nya forskningsrön. Och forskare menar att en majoritet av de som har sjukdomen ännu inte fått en diagnos, eftersom symptomen kan se så olika ut. För Christina Rahlsgård tog det närmare tio år.
P4 Göteborg - Sveriges Radio