Barnsidan - Cybex lanserar nya barnvagnar för löpning och en aktiv livsstil
Meny

Nyheter > Cybex lanserar nya barnvagnar för löpning och en aktiv livsstil

Cybex lanserar nya barnvagnar för löpning och en aktiv livsstil

Publicerad: 2021-04-09
Den nya kategorin, Cybex Sport, är speciellt framtagen för att ge föräldrar möjlighet till mer aktiv tid med familj och vänner. Här får du mer information om barnvagnarna och även 7 smarta tips från löparexperten Charlotte Arvered.

Om de två löpvagnarna från Cybex

Multisportvagnen Cybex Zeno är 4-i-1-utrustad för att du enkelt ska kunna använda den oavsett om du löper med vagnen framför eller bakom dig, cyklar, eller åker längdskidor. Vagnen är utrustad med en innovativ handsfree-funktion som gör att man kan röra överkroppen fritt då vagnen i ett praktiskt pull-läge kopplas på runt din midja och följer efter dig för en naturlig springupplevelse.

Med vagnens push-läge kan du istället springa med vagnen framför dig. Zeno har också en justerbar höjd på sittdelen vilket gör att man kan välja att anpassa tyngdpunkten beroende på träningsform och förutsättningar.

Joggingvagnen Cybex Avi är den extremt lätta vagnen som är enkel att ta sig fram med och en vagn som ger möjlighet till hög fart både på stadsgator som i lummiga parker när du ska springa. Vagnen består av en lätt aluminiumram och ett bak- och framhjul som är fixerat för extra stabilitet.

Barnvagnen är kompakt samt enkel att fälla ihop till ett kompakt paket med bara en hand. Alla hjul kan enkelt tas bort utan verktyg.

7 tips för dig som vill börja träna och ge dig ut och springa i vår med vagn

Prova olika sätt

Det finns olika sätt att springa med vagnen om du har den framför dig; springa med båda händerna på handtaget, springa med en hand på handtaget eller knuffa/jaga vagnen. Om du springer med en hand på handtaget så är det bra att byta pendlararm för att inte snedbelasta kroppen.

Öva på löpformen

Passa gärna på att öva på din löpform/hållning när du springer med löparvagnen. Sträck på dig, skjut fram höften, aktivera höftböjarna genom att lyfta lätt på knäna och försök att landa med fötterna under kroppen (ej framför). Det är lättare att få till en bra löpteknik med Cybex pull-funktion, d.v.s. när man har vagnen bakom sig. Det blir lätt att man får en sämre hållning när man skjuter vagnen framför sig då kroppen lätt formar sig som en ostbåge.

Första rundorna

Spring inte för långt hemifrån så att du snabbt kan vända hem om du märker att det inte funkar. Tänk på att löpningen sker på barnets villkor. Spring kortare rundor för att barnet ska lära sig åka framlänges och för att barnet ska få uppleva att det är kul och lustfyllt. Ett tips är att jogga 5–10 min till en backe och sedan springa backintervaller, ex. 10x1 min med lätt jogg eller gång nedför. I uppförsbackarna, tänk på att trippa upp med stolt hållning så att du inte blir för framåtlutad.

Kombinera gärna löpningen med en utflykt - två flugor i en smäll.

Fördel med löpvagn är att man kan lasta på grejer som man behöver ha med sig. Förutom blöjor, kläder och ljummet vatten i termos (för att kunna göra välling/saft) till barnet kan man ta med mat och varmare kläder till sig själv. Detta funkar även utmärkt med cykel eller på skidor.

Variera gärna jogg och gång till en början.

Du kommer upptäcka att det är jobbigare att springa med löpvagn (jämfört med utan). Innan man är van kan det vara svårt att springa snabbt, men med lite övning tränar man upp tekniken och kan då få till mer kvalitativa träningspass. När man har fått in snitsen att springa med löpvagn så märker man att vagnen rullar lättare i högre tempo och det blir därmed lättare.

Kyla och vinddrag

Tänk på att kylan är mycket värre för barnet som sitter still i vagnen jämfört med dig som rör dig. Ta därför gärna med en extra filt om det är lite kallare och täck även över benen som får ta mycket vind.

En kul grej ni gör tillsammans

Kom ihåg att springa med löpvagn ska vara en kul grej som du gör tillsammans med ditt barn. Ta det för vad det är. Kanske får du till ett kanonpass med nöjd bebis, men det kan lika gärna bli en runda med blöjbyten, tårar och annat som gör att du måste avbryta.

Tipsen är framtagna av löparexperten Charlotte Arvered.

Cybex Zeno och Cybex Avi och kommer säljas på Babyworld.se, priser från 5849 kr för Avi och från 8749 kr för Zeno. Chassit kommer i tre olika utföranden och klädseln i 5 olika varianter.
För mer info och bilder: https://cybex-online.com/sv-se


Skrivet av: CybexÄnnu mer i 'Nyheter'
» Kan bli aktuellt att vaccinera tonåringar: "Måste ta det på stort allvar"
» Gravid på nolltid
» Sjölundabarn får plats i Stenhammar
» Ingen vaccinering på Ikea: "Ett missförstånd"
» Förskolebarnen som byggde sin egen odlingslarv
» Philips NV MedShare to Give Expectant Mothers in Underserved Bay Area Communities Access to State-of-the-Art Philips Ult
» Ett språk fritt från kvinnor
» 14-årig flicka våldtogs av bekant till mamman
» Det politiska nyspråket skapar ängsliga medborgare
» Sjukvården: Kalla inte gravida för kvinnor
» DN:s Nicholas Wennö tipsar om veckans bästa strömning
» DEBATT: 40 anställda på kvinnokliniken: Vi älskar vårt jobb - men inte vår arbetsmiljö
» Timbuktu, Mapei och Pontus Winnberg släpper nyskrivna vaggvisor
» Maja var gravid i sjunde månaden - då drabbades hon av en stroke
» MEDNAX Inc Mednax Reports First Quarter Results (Businesswire)
» Nathalie ger bort sin bröllopsklänning - mot fin gåva
» Boken Dagspöket på sjukhus vinner Förskolebarnens litteraturpris 2021
» Vad vi kan göra för att sprida godhet?
» Så ska regionen få fler i Vivalla att vaccinera sig: "Det måste få ta tid"
» "Vägra lyssna på andras skräckförlossningar"


Våra senaste boktips


James Clear: 1%-metoden - små förändringar, stora resultat


Sarah Sheppard: Djuren i vattnet


Emma V Larsson: Frejas första fjällvandring


Clara Lidström o Annakarin Nyberg: Nu bakar vi

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook