Barnsidan - Linda Palm lyfter ständigt aktuellt ämne i boken "Bästa kalaset"
Meny

Nyheter > Linda Palm lyfter ständigt aktuellt ämne i boken "Bästa kalaset"

Linda Palm lyfter ständigt aktuellt ämne i boken "Bästa kalaset"

Publicerad: 2015-08-14
Kalas är ett känsligt ämne som berör. Vem ska man bjuda till sitt kalas? Alla eller ingen? Gå på kalas eller inte? Författaren och förskolläraren Linda Palm vill lyfta det ständigt aktuella ämnet.

"Då får du inte komma på mitt kalas!"

Majken har planerat sitt kalas väldigt noga och väntar på att gästerna ska komma. Men ingen av kompisarna dyker upp. Istället för bästa kalaset, blir det värsta kalaset … eller?

Kalasdebatten är ett känsligt ämne som berör. Vem ska man bjuda till sitt kalas? Alla eller ingen? Gå på kalas eller inte? Linda vill lyfta detta aktuella ämnet från synvinkeln att kalasbegreppet blir en form av maktmetod som är rätt vanlig förekommande redan hos barn. ”Då får du inte komma på mitt kalas!”

I Bästa kalaset träffar vi Majken som gillar att bestämma, vilket får konsekvenser kring sitt kalas, men som tur är omges hon av fiffiga kompisar. I slutet av boken finns vidare funderingar för fortsatt bra samtal kring kalas.


Bästa kalaset är den första boken i serien Fiffiga kompisar som belyser olika egenskaper och hur bra det då är med fiffiga kompisar i sin närhet som kan hjälpa till att lösa olika slags bekymmer i vardagslivet. En lekfull och färgglad bok med stark igenkänning som innehåller skratt och tårar.

Om författaren Linda Palm

Linda Palm är en kreativ författare som har skrivit en mängd barnböcker och läromedel. Bland tidigare titlar finns bland annat böckerna i serien ”Bus med Svea” och ”Jag, Du och Vi böckerna”. Hon skriver gärna igenkännande barnböcker som inspirerar till lek och lärande.

Linda fick Hedi Frieds lärarpris 2015 för det pedagogiska arbete hon gör för ökad tolerans och demokratiska värderingar bland de yngre åldrarna, genom barnböcker och föreläsningar.

Om illustratören Johanna Lundqvist Björn

Bilderna är gjorda av Johanna Lundqvist Björn. Hon är en färgstark formgivare och illustratör. Utöver egen designserie och frilansuppdrag har hon tidigare gestaltat bl.a. böckerna om Leja li, Percys äventyr och Jag, Du och Vi böckerna.

Läs mer och köp 'Bästa kalaset' på adlibris.se


Skrivet av: Barnsidan



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook