Barnsidan - Röda Sidorna - unik sökmotor för stöd till unga
Meny

Nyheter > Röda Sidorna - unik sökmotor för stöd till unga

Röda Sidorna - unik sökmotor för stöd till ungaI dagarna invigs rodasidorna.se på Internet. rodasidorna.se är en slags telefonkatalog; en söksida på nätet för barn och ungdomar upp till 18 år som behöver stöd av kunniga och engagerade vuxna. Grundtanken är att snabbt och med säkrad integritet kunna få information om hjälp från professionellt verksamma i sin omedelbara närmiljö.

Röda Sidornas databas har byggts upp under 2004 och innehåller många hundra olika verksamheter till stöd för barn och ungdomar i landets kommuner. Här finns allt från myndigheter, rikstäckande organisationer och större etablerade kommunala verksamheter till mindre lokala satsningar.
Innehållet bygger på självregistrering av pågående verksamheter, men allt granskas noga ur säkerhetsaspekt innan godkännande och publicering.

- Med teknikens hjälp kan vi ge stöd till barn och ungdomar så att de på ett helt nytt sätt kan hitta den hjälp som de behöver. På Childhood hoppas vi att Röda Sidorna ska bli en ny och självklar sökmotor när unga människor har problem och därför är samarbetet med BRIS centralt, säger Gunilla von Arbin, generalsekreterare på World Childhood Foundation.

- Vi ser det här som ett projekt som har ett långsiktigt värde och som knyter an till vår verksamhet på Barnens Hjälptelefon och BRIS-mejlen.
Tanken är densamma: att erbjuda stöd och förtroende från vuxna, vilket många barn och ungdomar som hör av sig till BRIS saknar. Samtidigt får socialarbetare, psykologer, barnomsorgspersonal med flera genom Röda Sidorna en ökad kunskap om vad barn behöver, betonar BRIS generalsekreterare Göran Harnesk.

På rodasidorna.se råder ett barnperspektiv där barn och ungdomar exempelvis kan framföra åsikter om vad som saknas på hemorten. Det finns också färdigformulerade länkar som ger information var man kan vända sig o m man bland annat är mobbad, misshandlad, har familjeproblem eller skadar sig själv.

Källa: BRIS pressmeddelande

Röda Sidorna

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook