Barnsidan - När Julia blev storasyster
Meny

Förlossningsberättelser > När Julia blev storasyster

När Julia blev storasyster

Publicerad: 2004-03-29
...så kom rastlösheten tillbaks och jag kände ett stort behov av att röra mig så jag övergav duschen och vi flyttade över till förlossningssalen. Så fort vi kom in rummet så kom värkarna mycket tätare och...

Lördagen den 13 mars bestämde sig Julia för att vakna tidigt, redan kl 07,00 var hon pigg och glad och ville inte alls sova som mamma och pappa. Jag gick upp på toaletten och upptäckte att slemproppen hade lossnat!

Vi åkte till Skärholmen under dagen och jag kände att "sammandragningarna" var fler och gjorde ondare än vanligt och hoppades att ngt var på g. Dagen gick och sammandragningarna/värkarna kom med jämna mellanrum men inte alls regelbundet. Jag kände mig rastlös i kroppen och visste nog innerst inne att det var på gång så efter middagen körde Jörgen hem Julia till mormor och morfar så att hon kunde sova där ifall vi blev tvugna att åka in. Jörgen tyckte det var helt onödigt men som tur var så stod jag på mig!

När Jörgen kom tillbaks kl 20,00 så kröp det i kroppen på mig och jag var gara "tvungen" att ta en promenad. Efter en relativt rask promenad på 45 minuter så kom värkarna med ca 10 min mellanrum. Vi tog det lugnt hemma och Jörgen somnade vid 22,00, jag kunde inte sova alls. Ibland kom värkarna med 7 min mellanrum, ibland med 5 min och ibland med 3 min. Jag ringde förlossningen på Södertälje vid 23,00 och de tyckte att jag skulle ta det lugnt, duscha och sedan komma in.

Vi kom till förlossningen vid ca 00,00 och jag fick ligga med CTG, allt såg bra ut, värkarna var starka och kom rätt så regelbundet. Efter undersökning konstaterade BM att jag var öppen 5 cm och vi fick stanna. Jag fick lavemang och satt sedan i duschen på en stor gummiboll, det var så skönt och jag kände att här kan jag sitta kvar. Stackars Jörgen satt bredvid i en fåtölj och halvslumrade!

Vid ca 02,00-02,30 så kom rastlösheten tillbaks och jag kände ett stort behov av att röra mig så jag övergav duschen och vi flyttade över till förlossningssalen. Så fort vi kom in rummet så kom värkarna mycket tätare och gjorde mycket ondare så jag hamnade hängandes/lutandes mot sängen med lustgasen i högsta hugg. Efter en stund kände jag att det rann längs benen så jag fick hoppa upp på sängen för att BM skulle kunna undersöka, kl 03,05 gick vattnet och kl 03,06 kom första krystvärken, den 14/3 kl 03,16 föddes vår andra tjej!!

Allt gick väldigt fort på slutet så jag hann inte få någon annan bedövning än lustgas men det gick ju bra ändå! Jag sprack lite mer än förra gången men har inte haft ont alls efteråt. Vi stannde på BB över natten i ett familjerum men kände båda två att vi lika gärna kunde vara hemma så vi åkte hem på måndagen runt lunch! Idag är hon 10 dagar gammal och fortfarande namnlös, känns mycket svårare denna gång att hitta ett namn som passar, hon äter och sover mest hela tiden!


Julia är en väldigt stolt storasyster som gärna vill hjälpa till med blöjbyten mm. Än så länge har ingen svartsjuka dykt upp men det är väl en tidsfråga!

Skrivet av: Annika Rahm
Annika heter jag och söder om Stockholm tillsammans med min sambo Jörgen och våra barn Julia, 8 år och Joelle 4 år.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-25 21:15)
Betyg: 5
bra historia o söta barn:)
Velma (2004-04-24 11:13)
Betyg: 3


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook