Barnsidan - När Christoffer kom till världen
Meny

Förlossningsberättelser > När Christoffer kom till världen

När Christoffer kom till världen

Publicerad: 2012-01-04
Två dagar före bf så började det hända saker. På morgonen försvann delar av slemproppen och senare på eftermiddagen kom resterande (tror jag) delar av slemproppen. Vid 18-tiden började värkarna. Till en början var det 16-17 minuter mellan värkarna, efter fyra värkar med det intervallet, så var det 6-7 minuter mellan värkarna under en dryg halvtimme, mellan 18:50 - 19.25. Därefter kom värkarna med 3-4 minuters mellanrum, så straxt för kl 20 åkte vi in till Huddinge Sjukhus.

Vi blev inskrivna kl 20:10, efter CTG och kontroll, då jag var 3 cm öppen, fick vi ett förlossningsrum vid 20:45. Jag bestämde mig för att vänta med bedövning och lustgas. När bm vid nästa kontroll kl 21:50 konstaterade att jag redan var 5 cm öppen, kämpade jag på med andning och "hålla handen" en stund till. Trots täta och intensiva värkar klarade jag smärtan "bra" genom att andas igenom värkarna. Akupunkturnålen jag fick mellan ögonbrynen satt bara i tills jag torkade pannan nästa gång…

Vid barnmorskans kontroll kl 22:40 var jag redan 10 cm öppen och det var dags att börja krysta. Eftersom fosterljudet gick ner så fick jag då värkstimulerande dropp och ytterligare personal på rummet. En barnmorska hängde på min mage vid varje värk och jag fick syrgas för att lättare syresätta mig och barnet. Så efter ett klipp av barnmorskan kom Christoffer slutligen ut kl 23:10. Han skrek (och bajsade direkt). Han fick apgar-poäng 9,10,10. Efter att ha blivit sydd med ett "flertal" styng fick vi komma upp på Familje-BB där vi stannade till i fredags förmiddag. Amningen fungerar jättebra, det enda som är lite jobbigt är att min foglossning gör sig ordentligt påmind.

Några sifferfakta också: Vikt 3675 g, Längd 50 cm, Huvudomfång 36,5 cm

Skrivet av: Barbro Franzén
Ensamstående mamma till Christoffer som föddes 2000-07-25.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioåtta med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-11-03 15:22)
Betyg: 5
kort men bra berättat:) grattis i efterskott


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook