Barnsidan - Lilla Hannah föddes den 11/7 klockan 13.19
Meny

Förlossningsberättelser > Lilla Hannah föddes den 11/7 klockan 13.19

Lilla Hannah föddes den 11/7 klockan 13.19

Publicerad: 2012-01-04

Mina värkar började i lördags kväll (8/7) och var oregelbudna men höll på hela natten vid 12.00 på söndagen åkte vi in, jag var jag öppen drygt tre cm och vi åkte hem igen då jag mådde så bra. Värkarna fortsatte att vara oregelbundna (15-5 minuters mellanrum) och på måndagen åkte vi in igen och jag var helt slut. Men fortfarande hade jag bara öppnat mig 4 cm... De sa att de ville hjälpa till att sätta igång allt genom att ta hål på fosterhinnan men att jag var alldeles för slut för att orka med en förlossning. Jag var besviken men tog deras råd om att åka hem igen och ta en bricanyl, och en sömntablett och komma in igen när jag sovit. I efterhand med facit i handen om hur jobbig en förlossning är var detta det bästa jag kunde gjort. Vi åkte båda hem och sov i ca 5 timmar. Nåja bättre än inget jag hade ju varit vaken i över 2 dygn!
Klockan 01.00 natten mellan måndag och tisdag åkte vi in för tredje gången med vetskapen om att snart skulle allt sättas igång. En underbar BM som personkemin stämde med direkt, lirkade hål på hinnan. Det kändes jätteskönt, massor av varmt vatten strömmade ut, de har det varmt där inne de små liven :0) Hon sa att det nog dröjer med värkarna men icke mina satte igång direkt och kom med bara en minuts mellanrum!!! Jösses vilken pärs, det var knivigt att byta rum till en förlossningssal och lustgas var helt klart en hjälp. Efter bara någon halvtimme ökade vi den till max men i och med att jag öppnade mig i en rasande fart så räckte det inte. När jag dragit 30 andetag av lustgasen i sträck slog Henrik bort den och sa att "nu behöver hon mer hjälp!!"

Jag gick knappt att nå och var helt inutbunden och bara kämpade med att få luft. Detta kallar jag i dag min helvetesfas men det är så ok för snart kom "epiduralguden" och det dröjde 10 minuter och sen satte jag mig upp och hälsade glatt på de som var inne i rumet. Värkarna fortsatte att var lika intensiva och jag var helt öppen på knappt 2 timmar! Nu mådde jag bra och resten av förlossningen var helt underbar trots att värkarna var lika intensiva. Jag marknadsför epiduralen, jag tror inte jag hade sett min förlossning som en häftig upplevelse utan den. Henrik var ett UNDERBART stöd hela tiden och efter 8 timmar kom lilla Hannah. Det var "nedsjunkningsfasen" som tog lång tid. Krystade iofs i kanske 2 timmar men då är man så nära målet att allt känns ok ändå. Japp det var "the true story!"

När Hannah är framfödd säger de oj vilken fin bebis ser ni vilket kön det är? Jag visste ju att det var en kille men när jag hör Henrik utropa en flicka det är en flicka och tårarna sprutar och vi tre höga av adrenalin bara tittar på varann i 4 timmar innan jag duschar och vi går till BB avdelningen....

En helt underbar underbar liten gudagåva!!! Hon är helt perfekt och det sötaste man kan beskåda, luktar såååååå gott och är till skillnad mot i magen lugn som en filbunke. Jaja vi får väl se:0) Kom idag hem från familje BB på SÖS där vi verkligen har gottat oss i tre dagar. Amning och allt känns på plats och det ärhärligt att vara hemma vi tre. Vi bara njuter och timmarna rinner iväg av att bara beskåda! Det är sååååå häftigt att vara mamma och pappa och vi önskar er alla ett stort lycka till som har detta framför er. Ni som föder på SÖS kan jag säga att vi ger dem med bEröm godkänt både på förlossningen och BB.

Skrivet av: Rebecca L
Jobbar med chefsrekrytering till största delen av dagen, ägnar även tid till att skriva barnstories, fast väldigt sällan tyvärr. Jag är doula om jag blir tillfrågad, det är en häftig resa att vara stöd under en förlossning och en ära att få närvara. Rent politiskt rätt blå, men inte mycket är svart eller vitt för mig. Jag har två "eatable" små barn som kom tätt och efterlängtade! Hannah född 00 och Oliver född 01. Är lyckligt gift och flyttat utomlands och erfarit en hel del kulturkrockar men hela sammantaget är allt bara positivt med en utlandsflytt som familj. Barnen är tvåspråkiga idag, en härlig "gåva" att ge dem.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-11-03 15:38)
Betyg: 5
grattis fin berättelse o fin liten tjej:)
Anki Jonsson (2004-09-07 18:45)
Wow, till denna berättelse också. (Läste precis om Olivers) Bra berättat, och jag kunde "känna" lättnaden efter epiduralen. (Fick sådan själv vid min första förlossning.)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook