Barnsidan - Då lilla Cornelia ut
Meny

Förlossningsberättelser > Då lilla Cornelia ut

Då lilla Cornelia ut

Publicerad: 2003-11-24
Mitt beräknade förlossningsdatum var den 10 augusti 2003. Torsdagen den 31 juli vaknade jag och upptäckte när jag gick på toaletten att jag hade blödningar. Ringde då förlossningen som sa att jag skulle ringa tillbaka senare under dan om det inte hade slutat.

När klockan blev ca två blödde jag fortfarande och då sa dom att jag skulle komma in på kontroll. Ringde då min kille (som låg på stranden) och sa att han skulle komma hem. Vi kom till förlossningen vid fyratiden och då konstaterade man att jag var öppen 2 cm.

Vi fick stanna kvar över natten och fick sova i en liten B-sal tillsammans med några andra par. Vid 4-tiden på natten började värkarna komma med ca 10 minuters mellanrum. På morgonen blev jag ivägkörd till ultraljud. Då var jag öppen 6-7 cm. Värkarna var då ganska jobbiga men inte outhärdliga.

När jag kom tillbaka blev vi tilldelade ett förlossningsrum och jag fick sätta mig i badet och koppla av. Det var jätteskönt. Inte en enda värk kände jag av när jag låg där. Vid 11.30 kom jag tillbaka och då spräckte barnmorskan hål på vattnet för att snabba på allt lite. Var då öppen 8 cm.

Sen låg vi bara och väntade. Strax innan kl.13 rullade de in nån slags toalett och jag fick sätta mig på den och försöka kissa. Då började krystvärkarna komma. Barnmorskan frågade mig hur jag ville föda och jag sa att jag ville stå på knä i sängen. Testade det men då kom inte en enda värk så hon föreslog att sitta på en pall.

Jag fick värkstimulerande dropp och efter 50 minuters krystande, kl 13:54, kom då lilla Cornelia ut. Det enda jag tänkte var att nu är det över och jag hade inte en tanke på att titta vilket kön det var men min kille skrek: Det blev en tjej!

Hon var 48 cm lång och vägde 3840 gr. En liten knubbis med andra ord. Sen fick vi hela 5 timmar i lugn och ro innan vi blev skjutsade till patienthotellet där vi stannade i två nätter.

Jag kan säga att min förlossning var väldigt positiv och jag ser tillbaka med glädje! Hoppas att det blir lika bra nästa gång.

Skrivet av: Jenny Mathsson
Jag fick mitt första barn nu i augusti och stormtrivs med att vara mamma. Jag bor tillsammans med barnets pappa Jocke. På dagarna brukar jag gå på promenader, titta i affärer eller bara vara hemma och mysa med min dotter.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofem med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-30 19:16)
Betyg: 5
grattis tycker det lät som det gick rätt snabbt o relativt smärtfritt ändå:)
Camilla Mathsson (2004-03-04 12:50)
Betyg: 5
Hej syrran!
Tycker alltid att det är lika kul att höra om när min lilla systerdotter kom till världen.
Kram Camilla


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook