Barnsidan - 11 minuter är en evighet!
Meny

Förlossningsberättelser > 11 minuter är en evighet!

11 minuter är en evighet!

Publicerad: 2004-02-26

11 minuter är en evighet! Halv fyra på morgonen började någon påkalla uppmärksamhet från mig. 12 timmar senare gick jag med lätta och förväntansfulla steg in på Eskilstuna BB. 4 centimeter… Efter ytterligare några timmar och vändor i korridoren presenterar sig en ny barnmorska för oss. En kvinna som med bestämd ton meddelar att det är många som ligger inne för stunden. Räkna inte med ständig uppassning! Vi måste prioritera när det ser ut så här! Vi kände oss inte direkt uppmuntrade och kunde inte förstå vad alla andra talat om…uppassning, glass och glada tillrop. Kände mig inte lika lätt och förväntansfull längre.

Som förstföderska vet jag ju inte hur det ska vara, eller än hellre kännas. Framåt halv tolvtiden står jag inte längre ut med bara, dock gudomliga, lustgasen. Den bestämda barnmorskan dyker upp, känner efter hur det står till och drabbas av något väldigt nära panik. Någon var på väg ut utan att vattnet gått. Hon tog snabbt, men lite nervöst, hål på fosterhinnan vilket medförde enorma krystvärkar, som genom ett trollslag. Ingenting hade hon på plats, ej heller någon sköterska som assisterade. Med stirrande blick rusade hon ut för att samla ihop det som krävdes.

Med mig krystande och skrikande frågar hon nervöst min sambo om min blodgrupp. Han hade dock så pass mycket kontroll kvar i huvudet att han snabbt svarade att den informationen kunde dom inte kräva av honom i en stund som denna.

11 minuter från att hon tog hål på fosterhinnan tog det att föda fram min underbare, store och välfriserade son. Ingen hade riktig koll på tiden och eftersom klockan precis slagit tolv fick två trötta föräldrar bestämma datum för nedkomsten. Vi var båda nöjda med vårt gemensamma arbete och framför allt förvärvet Hannes 4 420 g, men vi har båda en del att säga om barnmorskan, tyvärr.


11 minuter är en mycket lång tid. 11 långa minuter jag aldrig kommer att glömma!

Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig! Mamma till busfrö född i slutet av 2003. Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-23 20:50)
Betyg: 5
herregud det lät ju som en virrig barnmorska..hoppas jag slipper uppleva det så..
Anneli Karlsson (2004-03-01 12:50)
Jag hann med att regera ordentligt:) Jag trodde inte på min sambo och barnmorskan när dom, som två solstrålar, meddelade att det bara tog 11 minuter. Vi valde datum med tanke på helgdag...hade vi valt att "klocka" honom innan tolv skulle han ha varit född på annanda´n. Vi lär få lida för den planeringen ändå!:-) Tack för era kommentarer!
Veronika Peterson (2004-02-29 16:31)
Bra skrivet, det gick fort tillslut! Hur valde ni datum funderar jag på... :-)
Caber a (2004-02-27 14:29)
Oj vad snabbt! Han du ens reagera? Men jag kan förstå att elva minuter kan kännas som en evighet. Tack för att du delade med dig av din upplevelse.
Regina Ulfsparre (2004-02-27 08:32)
Betyg: 5
Välskriven och medryckande


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook