Barnsidan - Vad är det vi ser när vi ser på varandra?
Meny

Runda arkivet > Tankerutan > Vad är det vi ser när vi ser på varandra?

Vad är det vi ser när vi ser på varandra?

Publicerad: 2004-05-24
Vad är det vi ser när vi ser på varandra?

Kom och tänka på en sak..här på nätet så är vi oerhört sympatiska mot varandra..vi delar ut ros och massor av positiva kommentarer om det mesta. Underbara och värmande inlägg i Gästböckerna vi stöttar den som har det svårt och uppskattar dom som har tex skrivit någe bra.och många gånger så står det..Kram..i slutet på ett inlägg.

Men..hur är det i verkliga livet?..ser vi varandra? ger vi komplimanger? stöttar vi ?
Ger vi varandra en kram..bara för att vi känner så..så där helt apråpå.
Ger Vi komplimanger till människor vi möter.., En vän ,syster, bror,barnen Kärestan.. mamma och pappa..ja dom som finns i våran vardag
Eller bara den där främlingen..som hade en fin tröja.

Vad är det vi ser när vi ser en gammal grinig tant..som bara fräser och är allmänt sur..
Tänker vi då att..vilken grinkärring hon är
Eller ser vi henne som en tant..som kanske mist alla sina kära..en ensam Dam som känner att hon inte har någonting att leva för..hon har gjort sitt..SER vi Henne?

Vad är det vi ser..när kassörskan på Ica bara muttrar och tittar inte upp..
Ser vi en j***a tjurpuppa..som inte har någonting inom service yrket att göra som bara gör mig bara på dåligt humör.
Eller ser vi….en människa som kanske inte har haft rast..en fnurra på tråden med sin käresta,
En som kanske inte har sovit för att barnen är sjuka..SER vi henne?

Hur ser vi på den där gamla alkisen..som stinker sprit , pratar med alla. Som sluddrar att du är så söt..som sitter och sover på parkbänken..ser du en äckligt gammalt fyllo? Som vi kunde klara oss utan
Eller ser du: en gammal man..en ensam man som kanske mist alla på grund av att någon gång tidigare i livet,fastnat i spriten och inte kunnat ta sig loss.. en gammal man med samma behov som vi.. av bekräftelse av att vara en människa. En längtan efter en varm säng.. ett hem och trygghet.. ha vänner,tillhöra ett socialt sammanhang. Vad är det Du SER?

Hur ser vi på den stressade Mamman i kön i affären..som när tålamodet brister..skriker åt sina barn, som lever rövare bland hyllor?
Tänker vi då.. att sådana som hon ska verkligen inte ha barn
Eller SER du.. en trött mamma som stressat till dagis för att hämta och sen till affären för att köpa middagsmat.. kanske en ensam mamma som känner att hon inte räcker till.. inga pengar har hon. .kanske stod hon där med en tia.. och hon behöver både Mjölk och toapapper. vilket ska hon ta? Hon kanske inte har sovit, hon kanske är ensam.. Vad är det vi SER?

Vad är det vi SER när vi ser varandra vid ett flyktigt möte?.. ger vi en blick?.. ett leende?
Eller tittar vi bara rätt fram.. med siktet ställt.. på vårat eget mål.. med skygglapparna på.

Vad är det vi SER?

Skrivet av: Sirpa
Hej! Är ensamstående mamma till 5 barn varav 4 bor hemma, den äldsta, Petri 24 år, är ju vuxen och har flyttat hemifrån. Dom andra barnen är Elias 12 år,Johannes 8 år, Hanna 7 år och Marcus 5 år. Det är Hanna som är mitt hjärtebarn,hon föddes med Av-Commune opererad 27/4-01,när hon var dryga 3 månader. Hon har också Downs syndrom.En riktig vilding!!!


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Ulrika Johansson (2004-05-27 08:28)
Ja, vad är det vi egentligen ser? Ser vi med våra glasögon där vi dömer världen efter våra egna fördomar eller ser vi öppenhjärtligt på andra? Mycket bra frågeställning, men ibland tror jag att det vi ser med dom färgade "ögonen" därför att vi själva är trötta, stressade, ledsna, arga etc o så blir det en ond spiral av tyckanden och tänkanden som i längden inte är gott. Kanske vi först ska ta bort synen på oss själva, kraven på hur vi ska vara o först då kanske vi kan acceptera att andra bara är sig själva, med brister o fel. Jag tror det är lättare att mötas då på medmänskliga planet. bra skrivet....
Béatrice Karjalainen (2004-05-25 12:43)
Jag tror man ser det man själv kan sätta sig in i. Jag kan nog definitivt vara mamman i slutet vissa dagar när ungarna härjar och plånboken hånar mig när jag öppnar den. Visst bör man försöka se på sin omgivning med mer tanke ibland så tack för din tankeställare.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook