Barnsidan - Konsten att överleva som förälder
Meny

Runda arkivet > Tankerutan > Konsten att överleva som förälder

Konsten att överleva som förälder

Publicerad: 2004-05-22
Tankar och funderingar omkring hur sjutton man ska klara av livet som flerbarnsmamma utan att bli knäpp....
Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att lära mig. För i samma stund som problem A har ebbat ut så kommer problem B som snabbt avlöses av problem C.

Son nummer ett har fram tills nu testat att spela fotboll (fixade att gå på träning 5 gånger innan han lade av, tror jag), gått skridskoskola (fullföljde men intresse för hockey väcktes ej) och nu senast pingis. Och det är där problem C kommer in.

För just som han börjar komma in i det så lessnar han. För att han inte vinner nåt. Han vill vara klar för tävling redan nu och slippa träna. Inget kul ju. Att jag, hans pappa och att min sambo förklarar att det inte går till så är en annan femma. Pojken sätter sig på tvären och vägrar i ben att gå på träning igen.

Suck...

Och inte tar det slut med det. Son nummer två lägger sig demonstrativt ned på golvet/marken så fort inget går som han vill (i hans värld innefattar det att behöva gå upp, måste sluta spela på datorn samt att gå till dagis). Och just som man fått upp honom från golvet/marken så kommer problem C in där också. Son nummer ett kommer och retar honom eller så kommer son nummer tre och bankar lite på gråtande son nummer två. Och så var vi där igen. Skrik och kaos.

Blä...

Sedan så var det då son mummer tre. Som egentligen är världens gulligaste och på alla sätt och vis en ängel. I och för sig en ängel med svarta vingar men i alla fall. Han kastar saker efter alla han ser, han skriker då han inte får saker och ting exakt som han vill och han kommer och slår till mig om jag säger nej. För att i nästa stund komma och ge mig en puss och en kram. Och PANG så studsar han till problem C på en enda gång och hoppar lite på son nummer två.

Aaa...

Nåja, jag har hittat två ultimata sätt för att finna en andningspaus och ett sätt att överleva dagen.

1) Jag tar en cigg, en kopp kaffe och går ut på balkongen och njuter för fulla muggar en kort stund.
2) Sätter mig framför datorn och "flummar" bort en liten stund. 15 minuter med stängda öron som inte hör någonting är en underbar kur för min trötta hjärna.

Sista slutgiltiga lösningen är annars att låsa in mig, med en fin liten vit tröja med knytning på och i ett madrasserat rum. Men jag lovar att jag ska säga till innan jag hamnar där.

Tills dess tar jag cigg, kaffe och bara njuter.

Skrivet av: Jessica
En 32-årig tjej/kvinna som är väldigt mycket, tycker väldigt mycket, älskar väldigt mycket men hatar väldigt lite.... Kan ha väldigt lätt att säga vad jag tycker och tänker utan att kanske tänka till innan - Om det lät begripligt..... Tycker om att prata, tycker om att lyssna, tycker om att dela tankar och åsikter med andra.... Kan vara allt för envis då och då men till slut KAN jag ändra mig - Om argumenten är tillräckligt bra för att övertyga envisa mig.... *Kram på er alla*


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Sirpa (2004-06-08 20:32)
*skratt* "....cigg, kaffe och bara njuter."
Min flykt också *skratt*
Sen har jag D och E också..så för mig blir det väl det madrasserade rummet snart...*asg*

Bra skrivet..kunde verkligen sätta mig in i din situation...och se det framför mig..

Kämparkramar! // Sirpa


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook