Barnsidan - Gräsänka på hög nivå!
Meny

Annicas blogg

Här kommer en sönderstressad mamma att skriva av sig, lite då och nu, varje gång jag kommer på att sidan finns. ;)

Gräsänka på hög nivå!

Ja jag är gränsänka i 8 dagar till, sambon åkte på kurs i sändags morse och kommer inte hem förrän nästa fredag.

Tänk vad ordspråket/stävet "När kon är ur båset....." stämmer bra. :D

Jag har, som säkert många andra mammor gör, i alla år gått och tyckt att jag drar det tyngsta strået här hemma, men som sagt när kon är ur båset.... Jag har nu under denna knappa vecka förstått att sambon visst bidrar med en hel del här hemma. Ta bara detta med att få alla barn att somna, det är 10 gånger jobbigare när sambon inte är hemma och jag har alltid tyckt att han inte hjälper till så mycket med det.

Visst jag skulle önska att jag slapp säga till honom att lyfta på baken och hjälpa mig att få trollen i säng, jag önskar att HAN någon gång var den som tog första intiativet till att överhuvudtaget få barnen ut i badrummet för tandborstningen inför natten. Bortsett från dessa bagateller så flyter nattningen betydligt lättare med oss båda hemma. 

Sen har vi det här med läxan, den är min gubbe skitdålig på att se till att den blir gjord, trots att det sitter en STOR lapp på kylskåpet om alla barnens läxor. Jag har nog bara hört honom fråga Emmy 3 gånger under hela hösten om hon har läxa, han har förhört henne EN gång, frågar han henne och hon säger JA jag har matte i läxa så säger han ok gör den nu. Eeeeh inget att kom och sätt dig så hjälper jag dig. Nope det är JAG som får hjälpa henne och då är jag familjens mest IQ-befriade inom matte. :S

Nu sitter ni säkert och tänker "Men herregud människa, säg till honom!" Det gör jag, varje kväll, varje kväll säger jag "Kolla läxlistan och hjälp barnen med läxan" Då kommer hans standard kommentar; "Har ni någon läxa? Då gör ni den nu" och sen.......nada. Jag orkar inte vara mamma åt honom också så jag sväljer min ilska och hjälper barnen.

 

Men i det hela så gör han mycket så jag ska INTE klaga, det har jag insett nu i ett par år då han varit på kurs.

 

Inlagt 2008-10-22 00:00 | Läst 3837 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här

Elisabet Still (2009-03-25 13:14)
Som lärare har jag konstaterat att det ALLTID är mammorna som hjälper barnen med läxorna. Jag tror papporna helt enkelt saknar den hjärnloben. De kan börja hjälpa till sen i gymnasiet med matte och så, då det är på deras nivå. Min egen man är jätteduktig, men läxor förstår han sig inte på. Han påstår att han inte vet vad barnen har i läxa! Han förstår inte vad det står i veckobrevet från läraren. Jamen hur svårt kan det vara i årskurs 1? Läsläxa! Så, tyvärr, du får nog ge upp hoppet om att din man ska hjälpa till med läxorna. Det är ett mammajobb!
Annica Bark (2008-10-26 21:10)
Ja jag ska ärligt säga att det är slut med daddandet här med, kan han inte läsa på kylskåpet är det hans problem och hans förlust att han inte får reda på hur duktiga hand barn börjar bli på både räkna, skriva och läsa. Det som retar mig mest är just att han inte bryr sig, att han inte ens frågar hur det går i skolan att han inte bryr sig att följa med på utvecklingssamtal mm.

Jo det mesta funkar bättre när han är borta, men just det här med sövandet av barn blir lite jobbigare. Jag njuter faktiskt av att vara ensam, då gör man vad man vill, när man vill och inte för man måste för att behaga någon. :D
Barnsidan (2008-10-24 10:51)
Jag brukar tycka att allt funkar smidigare när maken är borta. Jag blir mer fokuserad på barnen och det blir mindre slitningar mellan allt annat som jag vill göra. Jag vet att jag ensam är ansvarig och bara kör.
Jag har för länge sen slutat dadda med min man. Det är hans förlust om han inte är tillräckligt insatt i familjelivet (med allt vad det innebär i form av städning, läxor, nattning, blöjbyten, matplanering etc etc), det drabbar bara honom i slutändan. Jag vet att han vill vara delaktig, men han får ta ansvar för det själv. Så tänker jag :)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook