Barnsidan - Våra regler för foruminlägg och kommenterar
Meny

Barnsidan > Våra regler för foruminlägg och kommenterar

Våra regler för foruminlägg och kommenterar

Publicerad: 0000-00-00
Viktiga regler som ska läsas och följas av alla som vill vara med och bidra till vår community!

Kommersiella inlägg är inte tillåtet
Det är inte tillåtet med reklam eller värvningar i forum eller kritikkommentarer (eller på andra platser) utan att först ha fått redaktionens uttryckliga godkännande för detta. Det är heller inte tillåtet att använda våra forum för att efterlysa intervjupersoner eller hjälp med x-jobb och liknande. Reklam om produkter / tjänster som konkurrerar med barnsidan.se:s tjänster / produkter är inte heller tillåtet. Vidare är det inte tillåtet med inlägg där den som postat inlägget, eller närstående, kan tänkas ha någonsomhelst ekonomisk vinning av budskapet nu eller i framtiden. Upprepade rekommendationer av produkter / tjänst från samma / olika medlemmar kommer att ses som kommersiella även om ingen tydlig koppling finns. Det är alltid redaktionen som har sista ordet i dessa diskussioner.

Skulle du som företagare vilja komma i kontakt med alla medlemmar så kan du annonsera. Är du skribent och söker föräldrar eller familjer för intervjuer? Då kan du lägga upp en efterlysning hos oss. Hör av dig till redaktionen så kan vi säkert diskutera fram en bra lösning.

Massutskick
Det är naturligtvis inte tillåtet med massutskick till våra medlemmar.

Anonyma medlemmar
Om du väljer att använda uppenbart påhittade personuppgifter (namn och förnamn), så kan vi på redaktionen välja att radera denna profil, utan att meddela det. Anledningen är naturligtvis att på barnsidan.se är vi kompisar med varandra och uppför oss mot varandra i den andan. Att använda påhittade namn är bara dåligt i ett sådant sammanhang. Om du känner att du är mer "känd" som ett speciellt nick du använt en längre tid så är det helt ok att använda den som signatur. Vi tänker inte ta det signumet från dig. Men faktum kvarstår - vi vill fortfarande att du så långt din integritet sträcker sig använder dig av ditt riktiga namn. Detta skriver jag för att jag tror att stämningen överlag kan blir mer familjär/kompisaktig om man även använder sina riktiga förnamn/efternamn - för det är ju inte alla som vet vem t.x Aragorn eller Dolphin är.

Håll er till ämnet
Notera att bild-/artikelkommentarer inte är för allmän diskussion, det skall handla om bilden/artikeln. Använd våra forum eller vår chatt för diskussion kring annat än bilden eller artikeln

Språk och personangrepp
Använd ett rimligt språk. Angrepp på en person, dennes etniska tillhörighet, sexuella läggning eller religion är naturligtvis inte tillåtet. Angrip heller inte en annan persons förmåga eller språk. Slutligen tänkte jag under denna paragraf också tillägga att vi inte vill att sajten ska bli någon slags "jag protesterar mot Allt För Föräldrar"-sajt. Gillar du inte AfF så sluta gå dit, det är ditt mest effektiva "vapen" om du känner att du vill föra någon slags krig. barnsidan.se för inget sådant krig och vill inte förknippas med det heller.

Vi registrerar ip-nummer och sessionsdata på _allt_ som sker här på sajten, och vi drar oss inte för att använda denna information om det förekommer anonyma personangrepp eller andra oegentligheter.

IRONI bör undvikas
Tyvärr fungerar ironi ytterst dåligt i skrivet sammanhang. Därför bör ironi i största möjliga mån undvikas. Vill du vara ironisk kan det vara nödvändigt att markera med detta med någon form av smileys eller text, t.ex *ironisk* eller för att klargöra.

Driv diskussionerna framåt
Lite andra viktiga rekommendationer, för att hålla kvaliteten på trådar/kritikkommentarer uppe. Om du inte har något konstruktivt att säga så säg inget. Att skapa inlägg för skapandets skull leder ingenstans. Skriv kreativa inlägg som flyttar frågan framåt, istället för att bara säga emot. Motivera dina åsikter och tänk till innan.

Respektera andras åsikter
Ibland har andra medlemmar helt andra åsikter. Ibland måste man respektera det.

Var beredd att ta kritik
Om du laddar upp en bild eller skriver ett inlägg, så måste du vara beredd på att få kritik. Kritik kan svida och du måste vara beredd på det. Men detta gäller bara så länge kritiken följer dessa regler.

Bilder
Alla bilder som laddas upp till barnsidan.se ska vara barnrelaterade, men får givetvis inte vara barnpornografiska. Du väljer själv vilka bilder du vill publicera, gå på magkänslan om du tvekar inför att ladda upp en bild. Kommentera dina uppladdade bilder med när och var bilden tagits och komplettera gärna med en text om varför du vill visa just den här bilden. Om du manipulerat med bilden så kan det vara intressant och lärorikt för andra att veta också. Vill du få mera kommentarer på dina bilder? Kommentera då andras bilder så får du säkert mer gensvar på dina egna.

PUL
Att publicera en bild med en person i en kränkande situation där personen kan identifieras bryter mot PUL. Sådana bilder tillåter vi inte.

Skriv en vettig rubrik på foruminlägg
Undvik generella rubriker såsom "Hjälp!", "Jag måste fråga", "Vad tycker ni?" Skriv rubriken så att den kan stå för sig själv, tex "Mitt barn går inte upp i vikt" istället för "Behöver hjälp". Då är det också större chans att andra läser inlägget.

När ska man använda "Besvara med citat"?
Använd endast funktionen 'besvara med citat' när det finns risk för sammanblandning med till vem du besvarar. Grundreglen är att använda knappen Besvara. Anledningen är naturligtvis för att få ett bättre flyt i läsningen av trådar.

Redaktionen kan radera inlägg och bilder utan att meddela detta
Inlägg och bilder som inte följer dessa enkla regler kan raderas, utan vidare kommentar från redaktionen. Vi har dock som ambition att alltid kontakta personen i fråga och meddela denna om att inlägget brutit mot reglerna och därför tas bort.

Forumvärdar
För att hålla koll så att nedanstående regler efterföljs, så gör vi på redaktionen och några utvalda medlemmar stickprovskontroller regelbundet. Om du ser något innehåll du inte tycker följer våra regler tveka inte att höra av dig!

Hör av dig om du känner dig påhoppad, kränkt etc
Om du tycker att du blivit kränkt eller påhoppad hör då av dig direkt till redaktionen, så försöker vi att lösa det.

Skrivet av: Barnsidan


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook