Barnsidan - Lottas favoritbagels
Meny

Picnick / Matsäck > Lottas favoritbagels

Lottas favoritbagels

Publicerad: 2004-08-16
Bagels är supergoda att fylla med t e x hoummus, kesoblandningar, sallader eller andra röror.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl brödsirap
2 1/2 tsk salt
2 dl vetegroddar
10-12 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön till garnering
Vatten och sirap till kokning


Gör så här
Finfördela jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37° och häll det över jästen.
Tillsätt salt, sirap och det mesta av vetemjölet, men spara någon några dl till utbakningen.
Arbeta degen väl och låt jäsa i en timme under duk.
Arbeta ihop degen på bakbord och dela i 12 delar.
Forma varje del till ca 15 cm långa och ca 2 cm tjocka längder som du sedan fäster ihop till en ring m h a lite vatten.
Låt ringarna jäsa ytterligare 20 minuter.
Sätt ugnen på 225° och sätt på en vid gryta vatten med 1 msk sirap i och låt koka upp.
Lägg ringarna i det kokande vattnet och tryck ner dem lite under ytan. Låt ringarna koka ca 3 minuter och ta sedan upp dem med hålslev och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla de kokta ringarna med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över.
Grädda sedan i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Skrivet av: Lotta E



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2004-08-18 09:26)
Det här låter spännande. Känns som jag vill prova med en gång! (fast varför fick jag för mig att bagels ska vara ojästa?)