Övrigt > Havrekakor med nougat

Havrekakor med nougat

Underbart goda Kakor m nougat
Havrekakor med nougat
100 g smör eller margarin
4 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
Garnering:
100 g mjuk nougat

1) Smält smöret antingen på spisen eller i en bunke i mikrovågsugnen.
2) Blanda samman de övriga ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Har man smält smöret i mikron blandar man de övriga ingredienserna direkt i bunken med smöret.
3) Bred ut smeten i en smord långpanna (20*30 cm) eller på bakplåtspapper.
4) Grädda kakan (på galler), nedre ugnsfalsen ca 10 minuter i 200° C. I varmluftsugn ca 15 minuter i 175° C.
5) Skiva nougaten tunt med osthyvel. Lägg skivorna på den heta kakan så att nougaten smälter. Fördela nougaten jämt och gör ett dekorativt mönster med en gaffel.
6) Skär kakan i rutor och låt den stå i kylskåpet i ca 20 minuter innan man bryter isär bitarna och serverar.
Skrivet av: Annelie :)



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här