Barnsidan - Den mest prisvärda bilsemesterbilen
Meny

Föräldraskap > Den mest prisvärda bilsemesterbilen

Den mest prisvärda bilsemesterbilen

Publicerad: 2017-11-06
En guide där de 5 bästa bilarna för bilsemester jämförs. Du får också och lite småtips på vad man skall tänka på när man kör ner genom kontinenten.

Alla som bilat genom Europa vet att det inte alltid blir den avkopplande semestern som man tänkt sig från början. Allt från olika vägskyltar till olika rondellregler samtidigt som skrikande barn i baksätet inte gör det enklare att fokusera på trafiken.

För att i alla fall göra resan lite lättare kommer här en jämförande guide av de bästa bilarna för bilsemester.

Om man går i tankarna att köpa en ny bil för just detta ändamål kan det vara viktigt att tänka på att Volkswagen är kända för bibehålla sitt värde rätt bra gentemot gentemot Renault som inte står sig alls lika bra. Du kan också enkelt kolla värdet på din nuvarande bil online och se direkt hur mycket du kan få för den.

De 5 bästa bilarna för bilsemester

1. Renault Grand Scenic

Pris: 229 900kr.
En riktigt stor härlig bil att köra med där komfort verkligen är prio 1. Ratten sitter långt ner och det är stor utsikt över rutan framåt. Med stort utrymme bak för barnen finns det mycket för dem att underhålla sig med och tjatet efter nästa McDonalds inte blir lika ihärdigt som andra bilar. Finns även möjlighet till fälla upp två extra säten längst bak i bilen för den större familjen.
Med ett bra pris och riktigt bra komfort får denna en välförtjänt första plats.

2. Toyota Avensis Tourer

Pris: 214 900kr.
Med en förenklad modell och prissänkning så hittar vi Toyotas Avensis, en riktigt klassiker och ett riktigt säkert köp. Med sin nya bensinmotor och en riktigt skön Automatlåda så går den riktigt fint på Autobahn. Mycket utrymme i bakluckan där även barnen får med sig varsin väska. Experter som kört bilen säger att den känns riktigt skön att köra och med sina 112hk så känns den riktigt pigg och ingen träsmak i baken efter flera timmars körning.

3. Opel Astra Sports Tourer

Pris: 167 900kr.
2016 fick denna fantastiska bil priset Car of The Year och med all rätta. Detta är en otroligt trevlig bil att ha att göra med. De har lyckats strippa ner den i vikt och det kan man verkligen känna av i köregenskaperna. Den känns riktig pigg i ratten och hänger med även mitt i Triumfbågsrondellen. Priset + köregenskaperna gör att denna hamnar på en solid 3 plats.

4. Volkswagen Gold Sporscombi

Pris: 207 400kr
Att göra en sån här lista utan att ta med en Volkswagen vore lite som att åka till Barcelona utan besöka Sagrada Familia. Valet står ju alltid mellan Golfen eller Passaten men vi tycker ändå att priset och egenskaperna för Golfen gör den till en klar vinnare. Med nya Golfen har VW integrerat deras nya teknik Autobroms vilket kan komma till användning när man ska igenom de trånga gatorna i Barcelonas gamla kvarter. De har även lyckats trimma motorerna så man när du sitter mitt på Autobahn och skall köra om 25e lastbilen i rad så trycker den till ordentlig i motorn.

5. Ford S-Max

Pris: 327 700kr.
För denna får man lägga till rätt mycket pengar men har man möjlighet till det kan vi varmt rekommendera denna fina och stora bil. Forden går som en väloljad maskin på långa sträckor och kör du försiktigt och har mycket tid till att titta på sevärdheter på resan så är detta den ultimata bilen. Växellådan känner man verkligen är byggd för just detta ändamål. Mycket utrymme i bilen och precis som Renaulten på första plats finns det plats för två stolar till längst bak i bilen.

Tips för resan

1. Planering, planering, planering!

Att sitta fast i en bilkö i timmar på Autobahn är något som kan hända så ha alltid koll på extra platser som ni antingen kan övernatta på eller ta en paus. Ha alltid med lite mackor och dricka för just dessa tillfällen.

2. Ha alltid en karta redo

GPS i alla dess former finns tillgänligt idag och nu kan vi även använda våra telefoner utomlands så det kan kännas onödigt att ha med sig karta men man vet aldrig vad som kan hända och då är det alltid bra att vara förbered. Om inte annat kan det alltid vara kul att hålla koll på var man är i Europa.

3. Kolla och se om det är några vägskyltar i andra länder som du inte känner till

Oftast så är det samma skyltar i hela Europa men det finns vissa som vi inte har i kalla norden så var alltid uppmärksam på vad de kan betyda.

4. Stressa inte!

Ta den tid det behövs så att resan inte blir en ansträning utan att det faktiskt blir den fantastiska semestern som ni planerat de senaste veckorna.

5. Respektera avstånden!

På jordgloben hemma kan det se ut som att Europa inte är så stort till ytan men när man sitter i bilen och har kört ett par timmar så inser man snabbt att man inte kunde ha mer fel. Räkna alltid med längre tid än vad du tror att det ska ta så du alltid har lite andrum.


Skrivet av: Daniel Grönlund Liw

Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här