Rödavinbärsdricka
Publicerad: 2004-05-29
4 kg röda vinbär
4 st tvättade citroner
ca 5 liter vatten
60 g vinsyra eller citronsyra
2-4 kg socker (vi brukar ta 2 kilo)
Vattnet slås kokande över vinbär, citronskivor och syra. Använd helst inte aluminiumkärl. Allt vatten måste inte användas bara det täcker bär/citron ordentligt. Rör om och låt stå i 2-3 dagar. Sila upp och rör i sockret, rör tills sockret har smält. Det är enklast att röra då och då under någon timme. Häll upp i fryskärl, tex ca 3 dl i 1-liters plastpåsar som ställs tillsammans i en låda eller i keso/creme fraiche-burkar. Frys.
Vid användning: lägg den frysta klumpen i en tillbringare, späd med 2-3 ggr vatten. (1 Keso- eller Creme Fraicheburk blir precis lagom till 1 liter dricka)
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.