Kolapaj
Publicerad: 2004-05-28
men ack så mäktigt gott
PAJDEG:
100g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 krm salt
Smält smöret och blanda i mjöl, socker och salt
Arbeta ihop och klä en pajform tunt
Låt vila kallt någon timme
Nagga bottnen med en gaffel
Grädda i 200 graders ungsvärme ca 15 min, till pajen fått fin färg
Låt svalna
Gör under tiden fyllningen
KOLAFYLLNING:
1 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3 tsk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda alla ingredienserna utom vaniljsocker och smör i en tjockbottnad kastrull
Sjud sakta ca 15 min tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna
Tillsätt vaniljsocker och smör i klickar
vispa slät
Fyll pajskalet och låt det svalna
TILL GARNERINGEN:
1,5 dl vispgrädde
2 tsk kakao
Vispa grädden och bred över (det går lika bra att servera grädden i skål brevid)
Pudra över kakao
Ät och njut, men tänk på att Kolapajen är väldigt mäktig
Skrivet av: Annelie :)
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
Åsa (2009-09-04 10:08)
Betyg: 5
Den här har gjort åtskilliga gånger. Alla älskar den!