Barnsidan - Irländsk rabarberkaka
Meny

Övrigt > Irländsk rabarberkaka

Irländsk rabarberkaka

Publicerad: 2004-05-29
500 gram rabarber
150 gram smör
2 dl socker
3 stora ägg
3 dl vetemjöl

Garnering:
Florsocker enbart eller florsocker utrört i lite whisky eller vatten.

Ansa rabarbern och skär i drygt 3 cm långa bitar. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker mycket pösigt och rör i det smälta smöret och mjölet i äggsmeten. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten på ca 1,5 liter och skrapa ner smeten i formen. Stick ner rabarberbitarna lodrätt i smeten. Det gör inget om de skjuter upp lite över smeten. Tätt, tätt ska de stå i kakan. Ugnen ska stå på 175-200 grader och kakan ska gräddas i 40-50 minuter. Täck ev med en bit folie om ytan ser ut att bli för mörk.

Källa: NWT sommaren 2001


Skrivet av: Anna Holmberger



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook