Havrekakor med nougat
Publicerad: 2004-05-28
Underbart goda Kakor m nougat
Havrekakor med nougat
100 g smör eller margarin
4 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
Garnering:
100 g mjuk nougat
1) Smält smöret antingen på spisen eller i en bunke i mikrovågsugnen.
2) Blanda samman de övriga ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Har man smält smöret i mikron blandar man de övriga ingredienserna direkt i bunken med smöret.
3) Bred ut smeten i en smord långpanna (20*30 cm) eller på bakplåtspapper.
4) Grädda kakan (på galler), nedre ugnsfalsen ca 10 minuter i 200° C. I varmluftsugn ca 15 minuter i 175° C.
5) Skiva nougaten tunt med osthyvel. Lägg skivorna på den heta kakan så att nougaten smälter. Fördela nougaten jämt och gör ett dekorativt mönster med en gaffel.
6) Skär kakan i rutor och låt den stå i kylskåpet i ca 20 minuter innan man bryter isär bitarna och serverar.
Skrivet av: Annelie :)
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.