Barnsidan - Goda Hastkakan
Meny

Övrigt > Goda Hastkakan

Goda Hastkakan

Publicerad: 2004-05-29
2 st ägg
2,5 dl socker
75 gr smält smör
2,5 dl vetemjöl

Rör hastigt ihop ägg, socker och smält smör. Rör i mjölet. Häll smeten i en rund, bröad form, helst med löstagbar kant. Lägg frukt eller bär tätt över hela kakan. Blåbär, röda vinbär eller konserverade körsbär blir mycket gott. Äppelklyftor rullade i kanel går, men blir väl sött. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter långt ner i ugnen. Provsticka ska bli nästan torr, inte degig.

Observera: om smeten vispas för länge eller om kakan står i ugnen för länge blir den torr och hård, då det inte är något bakpulver i den. Servera kall eller ljummen, naturell eller med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

Källa: Pappas faster Jana


Skrivet av: Anna Holmberger



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofem med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Béatrice Karjalainen (2004-06-04 10:09)
Påminner väldigt mycket av min 3 av alltkaka. Just med röda vinbär blir sådana här kakor jättegoda. En variant jag rekommenderar är att snabbt koka upp lite rabarber i vatten med lite socker i och lägg sedn de bjuka rabarberna på kakan innan den åker in i ugnen. Blir supergott.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook