Goda Hastkakan
Publicerad: 2004-05-29
2 st ägg
2,5 dl socker
75 gr smält smör
2,5 dl vetemjöl
Rör hastigt ihop ägg, socker och smält smör. Rör i mjölet. Häll smeten i en rund, bröad form, helst med löstagbar kant. Lägg frukt eller bär tätt över hela kakan. Blåbär, röda vinbär eller konserverade körsbär blir mycket gott. Äppelklyftor rullade i kanel går, men blir väl sött. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter långt ner i ugnen. Provsticka ska bli nästan torr, inte degig.
Observera: om smeten vispas för länge eller om kakan står i ugnen för länge blir den torr och hård, då det inte är något bakpulver i den. Servera kall eller ljummen, naturell eller med vaniljsås, glass eller vispad grädde.
Källa: Pappas faster Jana
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.
Tidigare kommentarer/betyg
Béatrice Karjalainen (
2004-06-04 10:09)
Påminner väldigt mycket av min 3 av alltkaka. Just med röda vinbär blir sådana här kakor jättegoda. En variant jag rekommenderar är att snabbt koka upp lite rabarber i vatten med lite socker i och lägg sedn de bjuka rabarberna på kakan innan den åker in i ugnen. Blir supergott.