Lottas blåbärssylt
Publicerad: 2004-08-16
Receptet ger två liter färdig sylt. Det går bra atttillsätta rivet skal av en liten citron, men jag föredrar sylten utan. Som med allt annat syltkok, dubbla aldrig receptet. Koktiden blir då toklång.
Ingredienser1,2 liter blåbär
3 gröna syrliga äpplen
3 dl vatten
1 kanelstång
8 dl socker
konserveringsmedel (ex. atamon)
ev. några gelatinblad
Gör så härRensa och skölj bären.
Skala, kärna ur och dela äpplena.
Lägg allt utom sockret i en gryta och låt koka upp.
Rör ner sockret direkt då det kokat upp.
Låt koka ca 30 minuter eller tills det tjocknar.
Om det tjocknar dåligt så blötlägg några gelatinblad i kallt vatten och tillsätt. Jag tycker att blåbär ofta binder för dåligt utan gelatin.
Tag grytan från värmen och tillsätt konserveringsmedel.
Tappa upp i väl rengjorda burkar och stäng dem.
Skrivet av: Lotta E
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.