Barnsidan - När slutar det att vara gulligt?
Meny

När slutar det att vara gulligt?

När man har bebis pratar och intresserar man sig ganska mycket för kiss och bajs. Många mammor och pappor kan berätta små gulliga anekdoter om när deras bebisar har kissat vid blöjbyten, rätt på storebror eller rätt ner i mormors fina handväska.

När man ammat sin bebis berömmer man den för att den rapar och man tycker det är jättekul att höra den raketbajsa i hela blöjan. Vår lilla bebis har en egen plats när vi äter - på matbordet. Vi sitter alla fyra och tittar mer på henne än på maten vi äter. Och så skrynklar lilla fejset ihop sig och hon lägger av en riktig rökare. Alla skrattar och tycker hon är såå förtjusande gullig.

Lite senare på kvällen knorvlar hon ihop hela ansiktet och vrider kroppen och gnyr missnöjt. "Lilla vän har du ont i magen?" säger man då med sin lenaste röst och försöker trösta med varsamma smekningar och vyssjande ord.

Sen nånstans förlorar alla dessa saker sin charm. När femåringen högljutt och stånkande proklamerar att han ska gå och bajsa bemöter vi sällan det med ett roat leende. Snarare ett "Stäng toadörren, tack". Och när en sjuåring rapar högt vid matbordet är det knappast värt beröm. Snarare en väldigt arg blick. Och det är definitivt inte kul när ens partner fiser under täcket... 

Inlagt 2007-10-08 23:09 | Läst 8460 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet här

hsirwall (2007-10-16 18:41)
Tova - jag håller med dig helt och hållet angående det där med fisandet. Jag skulle heller aldrig kunna släppa en fjärt på allmän plats utan att skämmas ögonen ur mig. Och bajsa med öppen dörr? Well, visserligen har jag ofta båda ungarna med mig in på toa, men det är liksom aldrig mitt val... När maken är hemma skulle jag aldrig någonsin gå på toa med öppen dörr. Snacka om erotikdödare!!
Nallivver (2007-10-13 20:22)
Tja, när slutar en bebis vara gullig? Fram till dess tycker åtminstonde jag att det mesta som har med dem att göra är ganska gulligt oxå.
Sen är det väl onekligen så att det där gullrosa skimret som omger alla nyblivna föräldrar och deras nyfödda har en tendens att förtunnas allteftersom de förvandlas till övertrötta småbarnmonsterföräldrar efter en viss dos av sömlösa nätter och annat elände. Sen är väl omgivningen kanske de första att märka att babyförtrollningen har släpp och att det där illaluktande ämnet som produceras i allt större mängder efter hand börjat ändra karraktär och hollondoften drastiskt förtunnats.
hsirwall (2007-10-09 13:28)
Ja, jag håller med dig Mia... Det är egentligen sjukt att man tycker allt de där små liven gör är gulligt!!

Jag har fått bita mig i tungan måååånga gånger senaste tiden när jag inser att jag har varit på gång att börja prata om Kalles bajskonsistens vid matbordet. Inte för att Anders tar illa upp (vilket också är lite tragiskt ), men för att jag ändå tycker att man bör hålla en viss distans till avföring just vid middagsbordet. Hur romantiskt är det att diskutera blöjinnehåll över fredagskycklingen!?

Ja, när slutar det egentligen vara charmigt!?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook