Barnsidan - PMS-hjärnsmälta
Meny

Bloggar > Barnsidan > PMS-hjärnsmälta

PMS-hjärnsmälta

Publicerad: 2006-08-14

En PMS-protest! 

Jag hävdar inte att jag själv är någon perfekt varelse, som alltid talar efter en stunds eftertanke eller alltid gör det som för tillfället är det absolut rätta. Särskilt inte när man är drabbad av PMS (och tydligen sluddrar man också som en ytterligare otrevlig bieffekt.) Men, visst har jag väl rätt att få klaga en smula ändå? Kasta lite skit på, och ljus över hur vissa människor tänker och agerar, som plåster på såren liksom. 

Det första som ska få sig en skopa vardagsdäng är människors kundvagnshantering. Ett flertal gånger i sommar har jag varit och storhandlat på kända kedjor. När kundvagnen ska återlämnas (alltid längre bort vid återlämnandet än vi hämtandet, konstigt fenomen) har det flera gånger stått ihopkedjade vagnar långt ut i körbanan. På den motsatta sidan, där det lika enkelt går att att återfå sin blanka tia, är det nästintill tomt. Visst ska man skynda sig hem med sina kylvaror för att undika obehagliga kräkningar, men så bråttom kan väl ingen ha. Hur gick det till? Hur tänkte dom?

Eller, när jag skulle ta mina obligatoriska köp, tvättmedel med och utan blekmedel även om jag har kilovis hemma. Ja, en tvättmedelsmissbrukare anmäler sig. Nåväl, det är en annan historia. Sträcker mig upp på hyllan, och där har en fruktanvärd alien byggt sig ett, av slem drypande, näste. Nån urbota dum en har ångrat sitt en gång tänkta köp och lagt den, för längesedan, frysta oxfilén på tvättmedelshyllan. Det var nästan så att de uppblötta tvättmedelspaketen skummade av den tinade vätskan som tidigare skyddat filén, så känslan av närkontakt var brutal. Nu var det ju sannerligen inte filén som var ett UFO den här gången.  Korkat!

Åh, jag känner att jag skulle kunna vomera över en hel del. PMS-monstret börjar ta över min hjärna helt och hållet. För att undvika sludder, sladder och saker man kan ångra vid kroppens återställning till normaltillståndet om några dagar, listar jag istället följande urbota korksamheter utan närmare förklaring:

klottrare

ungdomar på moppar som bara fungerar om dom ständeligen hänger på tutan, fordonen alltså

att jag måste placera mina pensionspengar själv

introduktionskursen för handledare vid övningskörning

Så, nu känns det bättre! Hoppas jag återhämtar mig även denna månad...

 

 

 

 

 

 


Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig! Mamma till busfrö född i slutet av 2003. Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook